Hlavní obsah

Nová hvězda, šéfinspektorka Fosterová

Právo, František Cinger

Robert Bryndza, britský autor žijící na Slovensku, i ve své druhé detektivce s názvem Noční lov (Cosmopolis, Grada Publishing, přeložila Kateřina Elisová, 432 stran, 399 Kč) přesvědčuje o svém mistrovství. Čtenáře nalákal prvotinou Dívka v ledu, kterou představil nejen svou detektivní hvězdu, šéfinspektorku Eriku Fosterovou, ale nabídl sondu do vyšších pater londýnské společnosti.

Foto: Grada Publishing

Obal knižní novinky.

Článek

Mezi londýnskou smetánku zavádí i ve své další knize. První obětí neznámého vraha je vážený praktický lékař, jenž byl nalezen ve své posteli se svázanými zápěstími, udušený sáčkem používaným k sexuálním experimentům nebo k sebevraždě. Pátráním je opět pověřena Fosterová, slovenská rodačka, která žije s traumatem ze zabití manžela, rovněž policisty, jehož vyslala do nešťastné akce ona sama.

Nutno přiznat, že Bryndza měl šťastnou ruku. Pravda, důvod onoho vnitřního traumatu není originální, nicméně konflikty tvrdohlavé policistky a jejího týmu s nadřízenými překvapí skoro v každém okamžiku. Fosterová má našlápnuto k opravdu velké kariéře. Ony hádanice o směr vyšetřování tvoří totiž jednu z dalších poutavých linií autorova stylu.

Zároveň ukazují nelehký postup kriminalistů pracujících s několika verzemi možného vyšetřování, respektive hledání motivů pachatelových důvodů ke krutému účtování s oběťmi.

Podle údajů v knize se chystá další pokračování. Má se jmenovat Temné hlubiny a šéfinspektorka se s týmem kolegů vydá na cestu hledání vraha sedmileté dívky.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám