Hlavní obsah

Nová DVD: Ve stínu, Smrt čeká všude, Zvonilka 5 DVD a Nanga Parbat

Právo, Věra Míšková

Bezprostředně před sobotním udílením Českých lvů vychází na DVD jeden z jeho favoritů, dobová detektivka z padesátých minulého století Ve stínu režiséra Davida Ondříčka. Režisérka Kathryn Bigelowová natočila film Smrt čeká všude o hledačích min a dostala za něj Oscara. Pro holčičky je tu pětidílná kolekce Zvonilky. A pro milovníky dobrodružství film s všeříkajícím názvem Nanga Parbat.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Ve stínu

Nová DVD

V bývalém Československu 50. let se odehrává napínavý kriminální příběh, který ve svém důsledku zasáhne do osobních osudů aktérů i jejich blízkých. Kapitán Hakl vyšetřuje krádež v klenotnictví. Z běžné vloupačky se ale vlivem zákulisních intrik tajné policie začíná stávat politická kauza. Z nařízení Státní bezpečnosti přebírá Haklovo vyšetřování major Zenke, policejní specialista z NDR, pod jehož vedením se vyšetřování ubírá jiným směrem, než Haklovi napovídá instinkt zkušeného kriminalisty.

Ve stínu, Česká republika, Slovensko, Polsko, kriminální drama, 106 min., režie: David Ondříček, hrají: Ivan Trojan, Sebastian Koch, Soňa Norisová, Jiří Štěpnička, Marek Taclík, Norbert Lichý, David Švehlík, Martin Myšička, Miroslav Krobot, Hynek Čermák, a další.

Smrt čeká všude

Nová DVD

Děj je zasazen do války v Iráku. Elitní jednotka specializovaná na odstraňování výbušnin se snaží obsadit město. Ocitáme se tak uprostřed nelítostných bojů a vnímáme nejen krvavé boje, ale také osudy jednotlivých vojáků. Film byl oceněn šesti Oscary.

Smrt čeká všude USA 2008, válečné drama, 131 min., režie: Kathryn Bigelowová, hrají: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty, Guy Pearce, Ralph Fiennes, David Morse a další.

Zvonilka 5 DVD

Nová DVD

V Hvězdné roklince žije světově proslulá víla Zvonilka a v této kolekci se s ní mohou děti seznámit již od jejího prvního celovečerního animovaného filmu, v němž Zvonilka a její čtyři kamarádky připravují jaro. Kolekce obsahuje ještě „Zvonilčí“ filmy Velké hry, Tajemství křídel, Ztracený poklad a Velká záchranná výprava.

Zvonilka 5 DVD, USA 2008-2012, dětský animovaný.

Nanga Parbat

Nová DVD

Bratři Reinhold a Günther Messnerovi měli od dětství společný sen: vyšplhat na nejvyšší samostatnou osmitisícovku, horu Nanga Parbat v Himalájích, vysokou 8126 m, jíž místní říkají „nahá hora“. Pod vedením Dr. Karl Maria Herrligkoffera se v roce 1970 skupina elitních světových horolezců vydala dobýt vrchol. Navzdory nepříznivé předpovědi počasí se Reinhold odhodlal k sólovému výstupu. Netušil, že se jeho houževnatý, ale méně zkušený bratr Günther...

Nanga Parbat, Německo 2010, dobrodružný, 99 min., režie: Joseph Vilsmaier, hrají: Florian Stetter, Karl Markovics, Sebastian Bezzel, Volker Bruch, Matthias Habich a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám