Hlavní obsah

Nová DVD: Tady hlídám já, Až vyjde měsíc, Přelet nad kukaččím hnízdem

Právo, Věra Míšková

Česká rodinná komedie o tom, jak vám zvíře změní život, se jmenuje Tady hlídám já. Příběh svérázné komedie Wese Andersona Až vyjde měsíc se odehrává v 60. letech 20. století na romantickém pobřeží Nové Anglie. S českým dabingem vychází slavný film Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem. Příběh plný nápadů, dobrodružství, nezapomenutelných postav, hudby a létacího prášku - to je Petr Pan, který vychází v kolekci 2 DVD.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tady hlídám já

Nová DVD

Úspěšný chemik je donucen vrátit poukazy na svatební cestu do Řecka. Jeho nastávající totiž pořídila svojí hyperaktivní dcerce přes jeho nesouhlas psa. Celá rodina se díky spiknutí holčičky a psa ocitne na prázdninách uprostřed šumavské „divočiny“. Zpočátku vypadá alternativní dovolená idylicky. Veškeré plány ambiciózního otce i starostlivé matky berou postupně za své ve chvíli, když dcerka se psem potkají někoho, kdo jim rozumí. A ten má v penzionu, kde rodina bydlí, své kamarády...

Tady hlídám já, ČR 2012, komedie, 107 min., režie: Juraj Šajmovič, hrají: Lukáš Vaculík, Jitka Ježková, Vladimír Javorský, Veronika Divišová, Simona Stašová, Pavel Nový, Iva Pazderková a další.

Až vyjde měsíc

Nová DVD

Samovi a Suzy je dvanáct let. Oba spojuje stejný problém: se svým okolím si nerozumí, ale myslí si, že o světě dospělých vědí vše. Na první pohled se do sebe zamilují. Uzavřou tajnou dohodu a připravují velkolepý plán. Po roce od jejich prvního setkání společně utečou do divočiny.

Jejich zmizení obrátí život poklidného městečka vzhůru nohama. Pod vedením místního šerifa zahajují obyvatelé rozsáhlé pátrání po dvojici malých uprchlíků. Kromě rodičů mladé dívky se po jejich stopách vydávají i místní skautský vedoucí s celým oddílem nadšených skautů, sociální pracovnice a další výstřední dobrovolníci…

Až vyjde měsíc USA 2012, komedie, 91 min. Režie: Wes Anderson, Hrají: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray, Kara Haywardová, Tilda Swintonová, Frances McDormandová, Harvey Keitel a další.

Přelet nad kukaččím hnízdem

Nová DVD

Když do psychiatrické léčebny přijde volnomyšlenkářský darebáček McMurphy, jeho nakažlivý smysl pro chaos se okamžitě dostane do střetu s otupující rutinou léčebny. Na jedné frontě klíčící války stojí on a na druhé chladně zrůdná sestra Ratchedová se svým sametovým hlasem. V sázce je osud každého pacienta na oddělení. Strhující adaptace románu Kena Keseyho získala v roce 1975 pět hlavních Oscarů.

Přelet nad kukaččím hnízdem, USA 1975, drama, 129 min., režie: Miloš Forman, hrají: Jack Nicholson, Louise Fletcherová, Dean R. Brooks, Mwako Cumbuka, Danny DeVito a další.

Petr Pan – kolekce

Nová DVD

V první části z roku 1953 vezme Petr Pan Wendy a její brášky do kouzelného světa Země Nezemě, kde je čeká báječné dobrodružství. Letí s větrem o závod za Petrem a jeho kamarádkou vílou Zvonilkou, objevují ostrov a tajnou skrýš Petrovy tlupy Ztracených chlapců a svádějí vzdušné bitvy s divokými piráty vedenými nechvalně proslulým kapitánem Hookem!

V části Návrat do země Nezemě z roku 2002 chce lstivý pirát zajmout Petra a Zvonilku, jejíž světlo pohasíná, protože Jane na víly nevěří. A teď je všechny musí zachránit Jane, první Ztracená dívka, jenomže ta by se nejdřív musela spolehnout na víru, důvěru a létací prášek.

Petr Pan, USA 1953 a 2002, animovaný, 77 a 69 min.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám