Hlavní obsah

Nová DVD: Rebelka, Vrásky z lásky, Pocahontas

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá princezna si chce najít vlastní cestu ve filmu Rebelka. Jiřina Bohdalová a Radoslav Brzobohatý hrají hlavní role ve filmu Vrásky z lásky. Indiánská princezna Pocahontas se stala animovanou legendou.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 49. týden

Článek

Rebelka

Nová DVD

Merida je zkušená lukostřelkyně a tvrdohlavá dcera krále Ferguse a královny Elinor. Svou životní cestu si chce najít sama, a tak se vzbouří proti odvěkému zvyku, který vzpurná a bouřlivá knížata okolních vesnic a vesniček považují za posvátný. Kvůli její vzpouře pohltí celé království chaos, proto musí Merida využít všechno svoje umění a dovednosti, mimo jiné i svoje nezvedené bratříčky trojčata, aby zastavila strašlivou kletbu.

Rebelka, USA 2012, dobrodružná animovaná pohádka, 95 min., režie: Mark Andrews, Brenda Chapman, mluví: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompsonová, Julie Waltersová, Kevin McKidd, Robbie Coltrane a další.

Vrásky z lásky

Nová DVD

Ota je bývalý učitel a ve svém věku má již řadu vrtochů, kterými poněkud komplikuje život svému synovi a snaše. Nyní jej čeká náročná operace a Ota se rozhodne, že je ta správná doba, kdy je třeba vyhledat někoho, kdo kdysi dávno velmi ovlivnil jeho život. Setkání s herečkou Janou je ale poněkud jiné, než si představoval. Přesto je to právě tahle vitální dáma, která nemíní rezignovat na aktivní život, která znovu zamotá jeho osud.

Vrásky z lásky, ČR 2012, drama, 97 min., režie: Jiří Strach, hrají: Radoslav Brzobohatý, Jiřina Bohdalová, Ivan Trojan, Jiřina Jirásková, Lenka Vlasáková, Taťjana Medvecká, Viktor Preiss, Jan Skopeček, Miriam Kantorková, Josef Somr a další.

Pocahontas

Nová DVD

Skupina britských dobrodruhů připlouvá do Ameriky s úmyslem dobývat zlato a další poklady. V té době krásná indiánská princezna Pocahontas přemýšlí o svém poslání v životě. Měla by se provdat za drsného válečníka, kterého pro ni vybral její otec, nebo ji připraví osud něco jiného? Příběh o setkání dvou zcela rozdílných civilizací.

Pocahontas, USA 1995, rodinný animovaný, 78 min., režie: Mike Gabriel, Eric Goldberg.

Total Recall

Nová DVD

Douglas Quaid je dělník, který navštíví trochu podezřelou společnost, aby jeho superšpionské sny proměnila ve skutečné vzpomínky. Plánovaný postup se ale vymyká kontrole a způsobuje, že se hranice mezi fantazií a realitou smazává. Quaid se ocitá na útěku a jeho budoucnost je značně nejistá.

Total Recall, USA sci-fi thriller, 113 min., režie: Len Wiseman, hrají: Colin Farrell, Kate Beckinsaleová, Jessica Bielová, Bryan Cranston, Bill Nighy, Ethan Hawke a další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám