Hlavní obsah

Nová DVD - I Love You Phillip Morris, Umění lhát i Futurama 2

Na DVD právě vychází snímek o nejznámějším útěkáři z vězení I Love You Phillip Morris, britská komedie Umění lhát, nebo druhá sezóna oblíbeného animovaného seriálu Futurama.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nové knihy

Článek

I Love You Phillip Morris

Snímek I Love You Phillip Morris je inspirován životními osudy Steva Jaye Russella, který se proslavil nápaditými útěky z vězení. Vydával se za svého právníka, za vězeňského lékaře, za nemocného AIDS. Naposledy byl uvězněn v dubnu 1998 a byl odsouzen na 144 let.

Život Stevena Russela se obrátí o sto osmdesát stupňů ve chvíli, když se dostane do vězení. Do této chvíle spořádaný otec rodiny se bezhlavě zamiluje do svého spoluvězně Phillipa Morrise, kterého však zakrátko propustí. Steven zůstává nadále ve své cele a přemýšlí jak by se mohl ke svému milovanému dostat. Jediná šance je útěk. Začne tedy vymýšlet a také realizovat stále divočejší plány na útěk.

I Love You Phillip Morris, Francie/USA, 2009, 98 min., české titulky, režie: Glenn Ficarra, John Requa, hrají: Jim Carrey, Ewan McGregor, Leslie Mannová, Rodrigo Santoro, Nicholas Alexander...

Absolventka

Že život nemusí jít podle našich představ a i přes to může být báječný, ukáže romantická komedie Absolventka.

Ryden Malbyová má vše skvěle naplánované. Dostuduje vysokou školu, získá skvělou práci, přestane se scházet se svým nejlepším kamarádem a konečně si najde dokonalého partnera. Jenže pak je nucena odstěhovat se zpátky ke své výstřední rodině. Ryden si sice nalézá vysněné zaměstnání, ale zároveň si uvědomuje, že bez muže svých snů... a lidí, které miluje, nic z toho nemá smysl.

Post Grad, USA, 2009, 88 min., režie: Vicky Jenson, hrají: Alexis Bledelová, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynchová, Bobby Coleman...

Umění lhát

Filmový režijní debut televizního komika Rickyho Gervaise se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Hlavní hrdina chce ulevit své smrtelně nemocné matce, a tak jí začne vyprávět vymyšlený příběh o Nebi a posmrtném životě. Díky tomu je na nejlepší cestě stát se náboženským zvěstovatelem a také získat si srdce krásné Anny, u které v nelítostně pravdivém světě nemá nejmenší šanci.

V rámci sitcomové poetiky staví Gervaisův snímek svůj svět na představě, že náboženství může vzniknout pouze ve světě, kde existuje možnost lhát.

The Invention of Lying, USA, 2009, 99 min., režie: Ricky Gervais, Matthew Robinson, hrají: Ricky Gervais, Jennifer Garnerová, Jonah Hill, Louis C.K., Jeffrey Tambor...

Nedívej se nahoru

Nadpřirozený thriller Nedívej se nahoru využívá oblíbená hororová témata: uřknutí, z mrtvých vstání, převtělení a další klišé.

Nedívej se nahoru vypráví děsivý příběh režiséra Marcuse Reeda, který se rozhodl natočit remake prokletého hororu. Brzy po začátku natáčení se ale na filmovém materiálu objevuje rozmazaný obraz podivné postavy a samotného režiséra přepadají zlověstné vize. Natáčení filmu ohrožuje jedna tajemná událost za druhou a Marcus v sobě začíná pociťovat zuřivou nadpřirozenou touhu po nových obětech.

Don't Look Up, Jižní Afrika/Japonsko, 2009, 98 min., režie: Fruit Chan, hrají: Eli Roth, Kevin Corrigan, Henry Thomas, Kevin Corrigan, Elena Satine, Daniela Seaová...

Futurama: sezóna 2

Pokud jste obdivovateli animovaného seriálu Futurama, můžete si pořídit originální DVD balení druhé série.

Co se stane, když se do budoucnosti dostane člověk, jehož první, druhé a třetí jméno je Zkrachovalec, Nicka a Smolař? Na to vám odpoví seriál Futurama o jednom takovém týpkovi Philipu J. Fryovi, který se omylem nechá zmrazit na tisíc let a po probuzení začne pracovat pro svého vynalézavého potomka v transportní společnosti s tlupou prapodivných existencí jako posádkou dopravní lodi.

Futurama: season 2, DVD, USA 2000, 390 min., režie: Chris Sauve, Gregg Vanzo, hrají: Billy West, Katey Sagal, Tress MacNeille, Maurice LaMarche, Lauren Tom...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám