Hlavní obsah

Nová DVD - Harry Potter, Štěstí i Kletba bratří Grimmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se konečně dočkali ti, kteří si chtěli do DVD knihovničky zařadit čtvrté pokračování série o čarodějnickém učni - Harry Potter a Ohnivý pohár. Dále vychází nejoceňovanější domácí snímek loňského roku Štěstí, Gilliamova pohádka Kletba bratří Grimmů nebo sci-fi Lovci dinosaurů.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Harry Potter a Ohnivý pohár

Čtvrté pokračování zfilmovaného dobrodružství o čarodějnickém učni spisovatelky Joanne K. Rowlingové, Harry Potter a Ohnivý pohár, patřilo v kinech k divácky nejúspěšnějším titulům.

Bradavice pořádají Turnaj tří kouzelníků, kde budou tři vybraní studenti ze tří nejprestižnějších kouzelnických škol plnit řadu nebezpečných úkolů. Teprve čtrnáctiletý Harry je překvapivě do soutěže vybrán jako čtvrtý a jelikož je rozhodnutí Ohnivého poháru závazné, soutěžit musí. Všude bují podezřívavost a žárlivost, dokonce i jeho nejbližší začínají věřit, že Harry nějakým trikem pohár přiměl, aby ho vybral.

Harry se připravuje na náročné úkoly - musí uniknout plameny chrlícímu drakovi, potopit se do hlubin velkého jezera a najít cestu v nebezpečném bludišti. Nic ho ale nedeptá víc než nejděsivější ze všech úkolů, najít si partnerku na Vánoční ples.

Události naberou neblahý kurz, když přímo na pozemku školy dojde k vraždě. Vyděšený a pronásledovaný sny o Voldemortovi se Harry obrátí na Brumbála. I ctihodný ředitel školy však přiznává, že žádné snadné odpovědi už neexistují. Vítězství je na dosah, když se ale přiblíží k Poháru tří kouzelníků, není všechno tím, čím se být zdá a za okamžik už se Harry střemhlav řítí vstříc nevyhnutelnému setkání se skutečným zlem ...

Harry Potter And The Goblet Of Fire, USA 2005, 157 min., český dabing, režie: Mike Newell, hrají: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watsonová, Ralph Fiennes, Gary Oldman...

Štěstí

Film Štěstí režiséra Bohdana Slámy je dojemným příběhem o křehkém vztahu dvou mladých lidí, jenž postupně přeroste v opravdovou lásku. Herecké obsazení i atmosféra filmu navazuje na Slámův úspěšný debut Divoké včely.

Hrdinka příběhu Monika se musí rozhodnout, zda obětuje vysněnou cestu do Ameriky za svým přítelem, aby se mohla postarat o děti svojí nejlepší kamarádky. Největší oporou se jí stane Toník, s nímž se snaží dětem nahradit chybějící rodinu a najde u něj nejen oporu, ale i lásku.

Štěstí je bezesporu nejoceňovanějším českým filmem minulého roku - získal sedm Českých lvů včetně toho za nejlepší film, dostal hlavní cenu za nejlepší film na 34. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v kanadském Montrealu, naposledy získal Zlatého ledňáčka za nejlepší film na Finále Plzeň a mnoho dalších ocenění.

Štěstí, ČR 2005, 102 min., režie: Bohdan Sláma, hrají: Tatiana Vilhelmová, Pavel Liška, Anna Geislerová, Marek Daniel, Zuzana Kronerová, Simona Stašová, Bolek Polívka, Martin Huba, Jiří Maria Sieber, Roman Zach...

Lovci dinosaurů

Dobrodružný film Lovci dinosaurů, který je založen na krátké povídce mistra sci-fi žánru Raye Bradburyho, nás zavádí do nepříliš vzdálené budoucnosti, v níž se stalo cestování časem nejen samozřejmostí, ale také výnosným byznysem.

Společnost Time Safari Inc. pořádá lovecké expedice do prehistorické doby. Najednou si majitel cestovky Travis všimne několika změn a začíná mít podezření, že někdo z výpravy změnil vývoj dějin. V New Yorku se začíná měnit vegetace, mizí lidé i celé budovy, objevují se nebezpeční, nikdy nevidění predátoři.

Travis vyhledá Soniu Randovou, která moderní cestování v čase vynalezla a požádá ji o pomoc při hledání příčiny strašlivých změn. Pokud se jim nepodaří najít chybu před příchodem poslední evoluční vlny, lidstvo navždy zmizí z povrchu naší planety...

A Sound of Tunder, USA 2005, 103 min., české titulky, režie: Peter Hyams, hrají: Edward Burns, Ben Kingsley, Catherine McCormacková, Jemima Rooperová, Wilfried Hochholdinger, August Zirner, Corey Johnson...

Kletba bratří Grimmů

Dobrodružný příběh o dvou legendárních bratrech německého původu Jakobovi a Wilhelmovi Grimmových se natáčel v Praze v roce 2003 a díky tomu se v něm objevilo mnoho českých heců.

Smyšleným dějem provází sběratelé bájí a pověstí, nyní nazvaní Jake a Will, kteří cestují od vesnice k vesnici, sbírají tajemné kletby a předpokládají, že tak dokáží ochránit lidi z města před kouzelnými příšerami a zaklínadly. Budou však potřebovat notnou dávku odvahy, když se osobně střetnou se skutečnými čarodějnými stvůrami a zaříkávadly...

The Brothers Grimm, Velká Británie / Čeká republika 2005, 118 min., české titulky, režie: Terry Gilliam, hrají: Matt Damon, Heath Ledger, Monica Bellucciová, Jonathan Pryce, Lena Headeyová, Peter Stormare, Tomáš Hanák, Miroslav Táborský, Jakub Zindulka...

Kočičí oko

Tři povídky plné černého humoru, napětí a vzrušení, které spojuje postava tajemné kočky, byly natočeny podle povídek mistra hororu Stephena Kinga.

První povídka vypráví o náruživém kuřákovi, kterého vydírá šéf protikuřácké léčebny. Druhý příběh je o tenisovém profesionálovi, jenž doplatí na nevěru s manželkou mocného gangstera. A v posledním příběhu se seznámíte s malou holčičku terorizovanou krutým skřítkem.

Cat´s Eye, USA 1985, 94 min., režie:  Lewis Teague, hrají: Drew Barrymorová, James Woods, Alan King, Kenneth McMillan, Robert Hays, Candy Clarková, James Naughton, Tony Munafo, Court Miller, Russell Horton, Patricia Bensonová...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám