Hlavní obsah

Nová CD – Stereophonics, O5 & Radeček i Jan Werich

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud toužíte po nových dávkách dobré hudby, můžete sáhnout po novince Keep Calm And Carry On od Stereophonics, dále přichází O5 & Radeček s Máš mě na svědomí a mnohé potěší vydání desky Tmavomodrý svět, na níž došlo ke spojení jmen Voskovec, Werich, Ježek a Vlach.

Článek

Stereophonics: Keep Calm And Carry On

Sedmé studiové album welšské skupiny Stereophonics vychází s názvem Keep Calm And Carry On, který si vypůjčilo z plakátu z Druhé světové války. Jelikož na ostrovech vyšlo již před dvěma měsíci, jsou známé i první ohlasy, které jsou značně rozporuplné. Zatím co jeden plesá nad novinkou jako nad dosud nejlepším počinem, druhý ji označuje za zmatenou.

Dvanáct písní pochází od frontmana kapely Kelly Jonese, který obstaral i produkci za přispění Jima Lowea a Jima Abbise. První singl se jmenuje Innocent.

Universal Music

O5 & Radeček: Máš mě na svědomí

Šumperská kapela O5 & Radeček se hlásí s albem Máš mě na svědomí, jehož vlajkovou lodí se stal vloni v létě stejnojmenný singl. Na album se dostalo čtrnáct písní a jeden bonus.

Radečci se na desce dali záležet a ozdobili ji i řádkou zajímavých hostů. Ve dvou písních si zazpívala zpěvačka skupiny Toxique Klára Vytisková, dále v písních uslyšíte legendárního banjistu Rudolfa Hecle, frontmana skupiny Elektrick Mann Ice-B, nebo zpěváka Víťu Svobodu.

vl. náklad

Rara Avis: The Portrait

Domácí scénu se chystá rozvířit česko-slovenská formace Rara Avis, která přichází s debutovou deskou The Portrait. Pokud pátráte po žánrovém zařazení, jejich hudba může připomínat Marvel Hill nebo Suede, ale nezadá si ani s mazáctvím Matthewa Bellamyho a jeho Muse.

Album vznikalo pod producentským dohledem Marka Rakovického a největší podíl na něm má skladatelská dvojice Daniel Galba a Lukáš Sova. Vedle osmi svěžích skladeb obsahuje také dvě pomalé písničky, přičemž jedna z nich, January And The Kindred Spirit, je prvním singlem, k němuž se připravuje také videoklip. Český křest desky Rara Avis proběhne 22. února v pražském Lucerna Music Baru.

X production

Jan Werich: Tmavomodrý svět

Voskovec, Werich, Ježek – a Vlach, to je asi nejlepší definice této kompilace. Podstatná část repertoáru je opravdu z pera a klavíru legendární trojice z Osvobozeného divadla, ale přece je to poněkud jinak. V době nahrávání těchto snímků už totiž jeden nebyl mezi živými, druhý žil na Západě a ten poslední si našel nového hudebního parťáka.

Kombinace Wericha a Vlacha se ukázala jako šťastná: starším písničkám možná chyběl punc doby vzniku, ale technická kvalita nahrávky a téměř dvě dekády aranžérského náskoku posunuly ty skladby do druhé poloviny 20. století. Mezi výběru nechybí ty nejoblíbenější jako Golem, Ezop, Babička Mary a další.

Supraphon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám