Hlavní obsah

Nová CD na tento týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na plutech hudebnin se nově objeví například debutová deska finalisty SuperStar Juliana Záhorovského, či  nová deska popových Erasure.

Foto: Eva Ženíšková

Celkem 43 posádek soupeřilo o vítězství v 7. ročníku mezinárodního závodu v jízdě na saních rohatých, který se konal 13. ledna v Orlickém Záhoří.

Článek

Chemical Brothers: Push The Button

 Páté album dvojice elektronických inženýrů opět představuje pestrou směs techna, melancholie, melodického samplování a hybných beatů rámuje účast řady hostů počínaje Timem Burgessem z Charlatans a konče hiphopovým géniem Q-Tipem z legendárních A Tribe Called Quest, který exhibuje v pilotním singlu Galvanize.

Monitor EMI 

Erasure: Nightbird

Vydání nové desky Erasure doprovází smutná zpráva - zpěvák Andy Bell je HIV pozitivní. Na albu samotném duo nabízí tradičně melodický, rádiově přívětivý a kultivovaně šlechtěný pop, na jaký jsou příznivci skupiny zvyklí. Více napoví singl Breathe.

Monitor EMI

Soul Asylum: Live From The Grand Forks Prom

Zajímavou raritu připravila skupina Soul Asylum. Album After The Flood: Live From The Grand Forks Prom přináší osmnáct písní, kterými skupina v červnu roku 1987 vystoupila na benefičním promočním plese. Koncert byl také z posledních s někdejším bubeníkem Sterlingem Campellem, který toho roku kapelu opustil.

Sony Music BMG

Julian Záhorovský: Obraz J. Z.

Obraz J.Z. je další z debutových desek loňských finalistů SuperStar Juliana Záhorovského. Mnozí (včetně poroty soutěže) na Juliana dosud pohlíželi jen jako na "hezouna, co neumí zpívat". Julianovy ambice však zřejmě nejblíž odhadnul porotce Ondřej Hejma, když mj. tvrdil, že pokud si zpěvák vybere či napíše písničky, které mu tzv. sednou, budeme se všichni ještě divit...

Julian si vhodně vybral producentskou a spoluautorskou spřízněnou duši, bývalého člena skupiny Team Bobo Kantora. I díky němu a "nezavedeným" textařům (mezi nimiž je i autor několika textů pro skupinu Kryštof) je album plné příjemných rock-popových melodií.

Monitor EMI

Love Songs

Romantická kolekce Love Songs, jejíž část vychází tento týden představí milostné písně Marlene Dietrich, Sarah Vaughan, Andy Wiliamse , George Jonese Tammy Wynetta. V budoucnosti vyjdou Love songy Roye Robbinsona, Ramseye Lewise a dalších.

Sony Music BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám