Hlavní obsah

Nová CD - Mariah Carey, Bruce Springsteen i Jára Cimrman

Tento týden vychází vánoční album Mariah Carey Merry Christmas II You, Bruce Springsteen potěší novinkou The Promise obsahující dva CD disky, a fanoušky Divadla Járy Cimrmana Komplet 15 her a texty, na které se nedostalo.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová CD

Článek

Mariah Carey: Merry Christmas II You

Svým třináctým studiovým albem se americká zpěvačka Mariah Carey rozhodla navázat na obrovský úspěch jejího vánočního alba z 90. let a pro letošní svátky připravila další desku plnou klasických vánočních koled, ale i nově složených svátečních písní.

Jako pilotní vlaštovku Mariah z desky vybrala píseň Oh Santa!, kterou pro ni složil Jermaine Dupri. Ten je zároveň i jedním z producentů celého alba. Deska Merry Christmas II You je kolekcí vánočních klasických melodií jako jsou The First Noel, Little Drummer Boy, O Little Town Of Bethlehem, nebo O Come All Ye Faithful. Nechybí ani hit All I Want For Christmas Is You v novém aranžmá.

Universal Music

Bruce Springsteen: The Promise

Bruce Springsteen nezahálí a po loňské Working on a Dream vydává dvoudiskové album The Promise. Obsahuje dvacet jedna dříve nevydaných skladeb, které byly zaznamenány při natáčení alba Darkness On The Edge Of Town. Skladby, které, jak Springsteen říká, „možná mohly, nebo měly být vydány po albu Born To Run a před albem Darkness On The Edge Of Town.

David Koller: Teď a tady

Po čtyřech letech od posledního alba Nic není nastálo přichází David Koller s novým CD, představujícím finální výběr z asi sta připravených písní. Výsledek ukazuje, že David Koller jednak trochu přitvrdil, jednak věnoval nahrávkám mimořádnou pozornost. Nahrávky vznikaly intenzivní osmiměsíční přípravou a podílela se na nich celá řada studií dle charakteru jednotlivých písní.

Autorsky se na albu podílejí David Koller, Michal Pelant, Ivan Král, Oskar Petr, Petr Kofroň nebo Mardi z kapely Vypsaná Fixa. Klip k singlu Ty a já, který režíroval Martin Krejčí, se dokončoval v Londýně.

Panther

Rihanna: Loud

Rok po úspěšném albu Rated R se Rihanna vrací s dalším studiovým albem, které by mělo být dravější než loňská deska a především hodně taneční. Minimálně to o desce říká sama zpěvačka a nasvědčuje tomu i název alba Loud.

Rihanna se chce novou deskou vrátit ke starší produkci a ke zvuku úspěšného alba Good Girl Gone Bad. To, že míří tímto směrem, potvrzuje i první vlaštovka z nové desky, kterou se stala píseň Only Girl (In The World). Producentem tohoto singlu i velké části nové desky je osvědčený norský producentský team Stargate, který pro Rihannu produkoval například hity Unfaithful, nebo letošní jarní singl Rude Boy.

Universal Music

Misha: Ako nikdy predtým

Slovenská zpěvačka Misha, vlastním jménem Michaela Paľová, přichází s čtvrtým studiovým albem Ako nikdy predtým. Pro toto album se spojila s producentem Opakem z hiphopové skupiny AMO. Většina písní na albu je v pomalejším tempu, kdy nejlépe vynikne pěvecký půvab hlavní protagonistky.

Nahrávka obsahuje i starší singly Krídla a Budeme alright, kde hostuje Richard Müller. Mezi dalšími spolupracovníky jsou třeba americký rapper Nironic nebo slovenský zpěvák Robo Papp, se kterým Misha natočila společný duet pro muzikál Príbeh ulice...

EMI

Divadlo Járy Cimrmana: Komplet 15 her a texty, na které se nedostalo

Za čtyřiačtyřicet let své činnosti uvedlo DJC patnáct divadelních premiér, sehrálo nespočet představení v Praze i na zájezdech, stalo se neodmyslitelným kulturním fenoménem moderních dějin českého humoru a svými hrami ve zvukové podobě potěšilo miliony posluchačů. A tak by se dalo ve výčtu jeho zásluh pokračovat. Ale zdá se, že je třeba udělat definitivní tečku.

Tou zakončil i Zdeněk Svěrák Dějiny DJC v datech a vydáním celého kompletu 15 her a dvou CD, na nichž jsou texty vystříhané z původních nahrávek, jež se celé na CD kvůli stopáži nevešly, končí i Supraphon vydávání novinek tohoto jedinečného autorského divadla. Posluchač tak dostává do rukou celou jeho produkci, která má a ještě dlouho bude mít své obdivovatele.

Supraphon

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám