Hlavní obsah

Nová CD - Iron Maiden, Ringo Starr i Jan Werich

Tento týden přeje příznivcům metalu, vychází totiž The Final Frontier, nová deska legendárních Iron Maiden. Dále se můžete těšit na záznam koncertu Ringo Starra Live At The Greek Theatre 2008, nebo na dosud nevydané povídání Jana Wericha Delikatesy.

Článek

Iron Maiden: The Final Frontier

Kapela Iron Maiden potěšila příznivce metalové hudby další albovou novinkou. Deska se jmenuje The Final Frontier a je patnáctou dlouhohrající položkou v diskografii skupiny.

Novinku skupina avizovala už počátkem léta, kdy do světa vypustila píseň El Dorado. Příznivci kapely si ji mohli volně stáhnout na webu Iron Maiden. Následně Bruce Dickenson a spol. nabídli videoklip k titulní písni alba.

Deska The Final Frontier, to je více než sedmdesát minut třaskavého metalu. Album působí, jako by ho kapela natáčela naživo, což je zčásti pravda. I proto se na desce podařilo zachytit strhující energii z živých vystoupení.

EMI/Virgin

Ringo Starr: Live At The Greek Theatre 2008

Bubeník The Beatless Ringo Starr má tento rok napilno. Před půl rokem vydal studiové album Y Not a nyní přichází se albem Live At The Greek Theatre 2008. Živák zachycuje Starra a jeho kapelu All Starr Band na turné, které jel v roce 2008 k desce Liverpool 8. Samotný záznam koncertu pochází z losangeleského The Greek Theatre.

Album vychází jako CD, nebo jako DVD, při čemž DVD obsahuje dvacet sedm písní, kdežto CD šestnáct.

Universal Music

Jan Werich: Delikatesy

Na CD s názvem Delikatesy uslyší posluchači dosud digitálně nevydané lahůdky z umělcových úvah (O srandě, O židli, O štice, chycené na pstruha, O psu Thordovi), ale také opravdové legrace, jako je přednes básně F. L. Čelakovského Blázni byli, kordy měli. Výběr zakončí zcela neznámý unikát z konce 50. let Moje žena Penelope z reklamního filmu a četba z knihy Roarka Bradforda Černošský Pán Bůh a páni izraelité.

Záznamy pocházejí z archivu Ondřeje Suchého, některé z nich tvořil Jan Werich pro Suchého rozhlasový pořad Gramotingltangl.

Supraphon

Campbellová & Lanegan: Hawk

V roce 2004 vydali Isobel Campbellová z Belle and Sebastian a Mark Lanegan, frontman dnes již neexistujícího projektu Screaming Trees první společné album s názvem Time Is Just the Same. To co vypadalo na jednorázovou spolupráci se nakonec vyvinulo v pravidelnou kolaboraci, z které v těchto dnech vzešla již třetí deska Hawk.

Jejich tvorba vypadá obvykle tak, že Campbellová složí a nahraje hudbu a své party v domovském Glasgowě a Lanegan k nim v Los Angeles dozpívá vokály. Tentokrát požádali ještě písničkáře Willyho Masona, aby přispěl svým hlasem.

Universal Music

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám