Hlavní obsah

Nová CD - 44. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z aktuálních alb tohoto týdne vám doporučujeme nové album kytarového mága Santany All That I Am, nebo Texas s novinkou Red Book. Z domácích hudebních lahůdek upozorňujeme na živák k deseti letům Trabandu, vokální Trio Triny, -123 min., nebo dárkové balení Karla Plíhala V Olomouci a Telči.

Článek

Santana: All That I Am

Legendární kytarista Carlos Santana vydává již své osmatřicáté album All That I Am, které nahrál ve spolupráci s producentem Clivem Davisem. V minulosti již spolu vytvořili oceňovaná alba Supernatural a Shaman.

Jako hosty si přizval Stevena Tylera z Aerosmith, Michelle Branch The Wreckers, Kirka Hammetta z Metalliky, Seana Paula, Joss Stone, Big Boye z OutKast, Mary J. Blige, Los Lonely Boys, Anthonyho Hamiltona, Bo Bice nebo Roberta Randolpha. Carlos Santana je člen rock´n´rollové síně slávy, získal 10 cen Grammy, prodal více než 90 miliónů desek a vystoupil před více než 100 milióny lidí.

Sony BMG

Triny: Aven

Druhé album dívčí vokální skupiny Triny, kterou tvoří Iveta Kováčová, Jana Procházková a Dagmar Podkonická, opět vychází z romské lidové písně, zpracované pro trojhlas za doprovodu skvělých muzikantů. Radost a spontánní zpěv trčí z každé písničky, zajímavé aranže vokálních linek se střídají s nápaditými aranžemi nástrojů a celkově vytváří velmi působivé a příjemné album. Album se nahrávalo ve studiu Svengali pod kontrolou zvukového mistra Vladimíra Papeže a vychází v papírovém digipacku.

Indies Records

-123 minut: MOM

Česká multižánrová kapela vydává po tříleté odmlce v pořadí čtvrté studiové album s názvem MOM. Směs funky, blues, soulu ale i rocku a popu nenechá nikoho na pochybách, že Minuty jsou výjimečná a nezaměnitelná kapela. Album uvádí singl In The Web, ke kterému je natočen videoklip mezinárodní v produkci. MOM je první album, které Minuty vydávají u Universal music, před tím spolupracovali s Indies Records.

Universal Music

Texas: Red Book

Frontmanka Sharlene Spitteriová a její pop-rocková kapela Texas vydávají již sedmé studiové album, které navazuje na jejich nejlepší opus White On Blonde. Album obsahuje dvanáct nových song a pilotní singl se jmenuje Getaway. Texas, ač pocházejí ze Skotska, jsou miláčky rádií především ve Francii, Německu a překvapivě i v Čechách.

Universal Music

Karel Plíhal : V Olomouci a Telči

Písničkář Karel Plíhal na svém živém albu hraje a zpívá písničky ze všech svých období a prokládá je svými pověstnými básničkami. Kromě již vydaných písniček se na nahrávce objevují i méně známé songy, které Plíhal hraje na koncertech. Luxusní balení zahrnuje 2CD a DVD se záznamy špičkových vystoupení našeho předního písničkáře.

Monitor EMI

Traband: 10 let na cestě

Pražští Traband se díky hojnému koncertování a poctivému přístupu k hudbě i fanouškům stali jednou z nejúspěšnějších domácích kapel žánru world music. Jejich cesta pódii trvá již deset let a během koncertu  z 23. června v Paláci Akropolis byl zaznamenán jejich koncert nazvaný stejně jako deska 10 let na cestě. Koncert vychází ve formátu CD i DVD a obsahuje i dosud nevydané skladby.

Indies Records

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám