Hlavní obsah

Nová CD - 43. týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tento týden se konečně dočkali fanoušci Česko hledá SuperStar. Dvěma finalistům totiž vychází deska - vítěz Vlasta Horváth přichází s novinkou Místo zázraků a Janika Kolářová s deskou s jednoduchým názvem Janika. Z dalších nových desek jmenujme buřiče Robbie Williamse, rockové bardy Deep Purple nebo Rammstein.

Článek

Vlasta Horváth: Místo zázraků

Vítěz letošního ročníku soutěže Česko hledá SuperStar sedmadvacetiletý Vlasta Horváth přichází se debutovým albem Místo zázraků. Horváth si prosadil, že ho bude doprovázet jeho původní zábavová kapela Frenzy.  Z patnácti písniček jich je devět autorských, na dalších se podíleli  Olda Krejčovec, Pavel Větrovec a Ota Balage, který desku i produkoval. S texty přispěli Ivan Hlas nebo Pavla Milcová. První singl nese název Co tě napadá.

Sony BMG

Robbie Williams: Intensive Care

Šesté studiové album provokatéra Robbieho Williamse přichází tři roky po zatím poslední Escapology. Na přípravě desky se pojil se Stephenem Duffym z The Lilac Time a nahradil jím svého dosavadního autora Guye Chamberse. Podle Williamse je album inspirováno singlem Louise do Human Legue z roku 1984 a má proto melancholické až nostalgické zabarvení. Pilotní singl se jmenuje Tripping.

Monitor EMI

Rammstein: Rosenrot

Od svých počátků patří skupina Rammstein mezi nejvýraznější a nejkontroverznější německé kapely. Jejich hudba, která je směsicí heavy metalu, industriálu, taneční hudby a wagnerovského velikášství, výrazně připomíná zvuk slovinských experimentátorů Laibach. Na desce kromě němčiny poněkud netypicky zazní i španělština a angličtina, ta v duetu se zpěvačkou skupiny Texas Sharleen Epitety. Rosenrot  přináší směsici jedenácti skladeb, z nichž některé se nevešly na předchozí Reise Reise a zbytek doplňují novinky nahrané během letošního roku. Pilotní sing je již opatřen videoklipem a jmenuje se Benzin.

Universal Music

Deep Purple: Rapture Of The Deep

Legenda klasického rocku Deep Purple existuje již sedmatřicet let, ale z původní sestavy zbyl již jen bubeník Ian Paice. Novinku Rapture Of The Deep nahráli již dva roky po posledním albu Bananas. Purplové se vrátili k velmi tvrdému progresivnímu  zvuku, který připomíná jejich výkony ze sedmdesátých let. Desku produkoval Michael Bradford. Je připravena i limitovaná edice s bonusovou skladbou navíc.

Warner Music

Janika Kolářová: Janika

Janika Kolářová sice v letošním finále SuperStar vypadla mezi prvními, ale o jejích hlasových kvalitách nebylo pochyb. I ona se podobně jako její loňští kolegové Samer Issa nebo Marina Balogová rozhodla pro černošský rb styl, který oslovuje především dnešní náctileté. Většina repertoáru je nazpívaná v češtině.V čele jejího realizačního týmu stál Soukup junior, jehož hudbu známe například ze seriálu Redakce.

Monitor EMI

Eros Ramazzotti: Calma Apparente

Italský zpěvák sladkobolných melodií Eros Ramazzotti přichází se svým desátým albem, které vydal po menší přestávce. Objeví se na něm třináct písní, z nichž duet I Belong To You nazpíval  se zpěvačkou Anastaciou. Album již tradičně vychází v italské a španělské verzi. Pilotní singl se jmenuje La Nostra Vita.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám