Hlavní obsah

Nová CD - 36. týden

Po prázdninové okurkové sezóně se hudební vydavatelství probudila a tento týden vychází opravdu reprezentativní výběr nových alb. Rolling Stones vydávají po osmileté pauze novinku A Bigger Bang a Eric Clapton se po pětileté pauze ozval s deskou Back Home. Z domácí scény přichází Richard Miller s albem 44 a Kollerband vydává duální disk.

Článek

Rolling Stones: A Bigger Bang

Od vydání posledního studiového alba Rolling Stones uplynulo již osm let. Novinka s názvem A Bigger Bang obsahuje osmnáct skladeb, z nich byl jako singl vybrána píseň Streets Of Love. Album produkoval Don Was, který s kapelou spolupracoval již na deskách Woodoo Lounge, Bridges To Babylon a 40 Links. Na novince stouni rezignovali na experimenty a navrátili se ke svým kořenům, které je před téměř čtyřiceti lety postavily na přední pozice rock´n´rollu.

Monitor EMI

Richard Müller: 44

Nové v pořadí jedenácté album populárního slovenského zpěváka Richarda Müllera se jmenuje 44, přičemž číslice odpovídá zpěvákovu věku. Deska stejně jako Monogamný vzťah vznikla v newyorském  studiu Monster  Island a Millerovými spoluhráči byli kytarista Hiram Bullock, bubeník Omar Hakim, basisté Anthony Jackson a Will Lee. Nová deska bude, dle Müllerových slov, oproti albu předchozímu méně komornější a naopak více  pestřejší. Z devadesáti procent si hudbu složil Müller sám, o zbytek se postarali Henrich Leško, který se pod celou desku podepsal i jako producent, Iva Bitová a skladatel Gabo Dušík. Album obsahuje celkově čtrnáct skladeb, z toho dva duety.

Sony BMG

Eric Clapton: Back Home

Back Home je po pěti letech první album Erica Claptona , které obsahuje nový původní materiál. Z dvanácti písní jich pět složil Clapton spolu se svým spolupracovníkem Simonem Climiem, včetně singlu Say What You Will. Na Back Home jsou také skladby  Love Comes To Everyone od George Harrisona,  Love Don't Love Nobody od The Spinners, i nahrávka písně od Stevie Wondera a Syretty Wright I'm Going Left a skladby od Vince Gilla, Doyle Bramhalla  a dalších. Producentem alba je Simon Climie spolu s Claptonem.

Warner Music

Die Happy: Bitter To Berger

Novinka německé rockové kapely, v jejímž čele stojí Marta Jandová, nese název Bitter To Berger. Jejím producentem byl Udo Rinklin, který se spolu s kapelou rozhodl vsadit při výběru nahrávek spíše na energii, než technickou dokonalost. Většinu skladeb napsali členové kapely, ale ze spolupracovníků jmenujme Jörgena Elofssona, který je spoluautorem singlu Big Big Trouble, Petera Kvinta, nebo Diane Warrenovou, která spolupracovala například s Aerosmith, Alicem Cooperem a Bon Jovim.

Sony BMG

Kollerband

Skupina Kollerband bude podepsána pod historicky prvním duálním diskem v české historii. Na jednom nosiči se ocitne celé loňské dvoualbum Studio Album Live Album doplněné o nově nahranou akustickou verzi songy Mám chuť lhát a DVD se záznamem koncertu, který kapela odehrála loni v listopadu v pražské Lucerně. Nosič nabídne všechny dosavadní klipy kapely včetně nového videa k již zmíněné písni Mám chuť lhát. Obal alba navrhl známý výtvarník David Černý.

Sony BMG

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám