Hlavní obsah

Nová alba: Tomáš Klus, Aloe Blacc, Všichni svatí

Právo, Jaroslav Špulák

Nové album Tomáše Kluse je nejočekávanějším počinem letošního jara na domácí scéně. Všichni svatí je nová kapela, která navazuje na tradici českého popu. Aloe Blacc je světová hvězda, jeho nové album u nás vychází se zpožděním, ale přece.

Článek

Tomáš Klus: Proměnamě

Foto: archív T. Kluse

Nová alba

Nové album úspěšného českého písničkáře přináší šestnáct skladeb, v nichž se Klus nezpronevěřil pověsti dobrého autora. V textech už nepoužívá tolik básnických obratů, je přímočařejší a vyhýbá se politicky motivovaným příběhům. Napsal písničky, které na české hudební scéně opět obstojí.

Všichni svatí: Vytáhni mě z davu

Foto: Over The Top

Nová alba

První album nové české skupiny Všichni svatí, ve které se sešli zkušení hudebníci. Kapela nabízí příjemný pop s českými texty. Kolekci natáčela v Bruselu pod dohledem britského producenta Steva Bushe. Na desce je jedenáct výrazně melodických písniček, které texty opatřil zpěvák Jan Dvořák.

Aloe Blacc: Lift Your Spirit

Foto: Universal Music

Nová alba

Panamsko-americký zpěvák vydává konečně i u nás své třetí studiové album Lift Your Spirit. Do povědomí se dostal jako hostující vokalista v loňském hitu Aviciiho nazvaném Wake Me Up. Pětatřicetiletý vokalista, jehož civilní jméno je Egbert Nathaniel Dawkins III, není v  branži nováčkem. Je to velmi příjemné popové album.

The Paranoid: Sedem

Foto: Universal Music

Nová alba

Slovenská rocková skupina The Paranoid vydává třetí řadové album. Nahrávka s názvem Sedem obsahuje 14 skladeb, včetně hitu Neviem ti povedať nie a doposud nevydané a fanoušky oblíbené písně Z plných pľúc. Kapela prezentuje energickou hudbu, má autorský potenciál a dobře ovládá svůj styl.

Různí: Tribute Abraxas

Foto: Supraphon

Nová alba

Několik českých skupin a zpěváků se rozhodlo vzdát hold kapele Abraxas. Vybrali si z jejího repertoáru písničku, která vyhovovala jejich naturelu, a nahráli ji po svém. Vzniklo zajímavé album, pestré a přitažlivé. Pocta, která se podařila.

Nina Nesbitt: Peroxide

Foto: Universal Music

Nová alba

Skotská zpěvačka a skladatelka Nina Nesbitt patří bezesporu k největším objevům posledních měsíců. Z alba už posluchači znají několik úspěšných singlů, například písničky Boy nebo Stay Out. Nyní tahle osmnáctiletá blonďatá dívka vydává své debutové album.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám