Hlavní obsah

Nová alba: The Strokes, Nightwish, Jan Burian Band a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době trvající koronavirové krize není možné zavítat na koncert. Dává to nicméně prostor pro seznamování se se s hudbou zcela novou a aktuální. V posledních dnech se svými alby přihlásili třeba The Strokes, Nightwish, Laura Marlingová a tři zajímavé české projekty.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

The Strokes: The New Abnormal

Sedm let trvalo, než americká kapela The Strokes vydala své šesté studiové album. Její kouzlo z počátku nultých let je už ale v nenávratnu. Novinka je souběhem vlivů rocku, popu, nové vlny a elektroniky. Melodická nápaditost ale chybí.

Foto: RCA

Nové album

Nightwish: Human. :II: Nature.

Finská symfo-metalová skupina Nightwish vydala své první dvojalbum. Druhá deska je postavena na instrumentálních skladbách. Mnohé skladby byly inspirovány současným světem či velkými osobnostmi v něm. Kapela se pokusila přistoupit ke své tvorbě s patrnou obměnou, než jak se po zvukové stránce prezentovala dosud.

Foto: Nuclear Blast

Nové album

Laura Marling: Song for Our Daugter

Písničky na sedmém studiovém albu britské folkrockové zpěvačky a skladatelky Laury Marlingové jsou psány imaginárnímu dítěti. Kolekce byla inspirována knihou Američanky Mayi Angelou nazvanou Letter to My Daughter z roku 2009. Tento způsob psaní skladeb umožnil Marlingové sdělit důvěrné informace, pro které v minulosti hledala cestu k tomu, jak to udělat.

Foto: Chrysalis

Nové album

Honza Jícha s kapelou: Love zdar!

Druhé album písničkáře Honzy Jíchy s doprovodnou kapelou přináší čtrnáct nových písní, postavených na promyšlených textech. Studiová práce Josefa A. Mikulky dodává folkovým písním plastický moderní zvuk a různorodost.

Foto: Galén

Nové album

Jan Burian Band: První láska

První láska nabízí dvanáct písní Jana Buriana, které napsal v letech 2012 až 2018. K natáčení desky přizval čtveřici mladých hudebníků a z tohoto experimentálního setkání se zrodila regulérní rocková skupina, která písním dodala nevšední zvuk. Za názvem Jan Burian Band jsou kytarista Jakub Červinka, klávesista Zdeněk Dočekal, baskytarista Pavel Husa a bubenice Klára Böhmová.

Foto: Galén

Nové album

Kulturní úderka: Black Metall

Brněnská garážová kapela Kulturní úderka vsazuje do svých skladeb blues, ostré riffy i instrumentální poklid. Třetí řadová deska se jmenuje Black Metall. Název poukazuje na její syrovost a neuhlazenost a jen zdánlivě nekonvenuje s obsahem.

Foto: Indies Scope

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám