Hlavní obsah

Nová alba: Robbie Williams, Bon Jovi či Queen

Právo, Jaroslav Špulák

Nacházíme se v období, kdy každoročně vycházejí alba výrazných hudebních jmen. V tomto týdnu jde o novinku Robbieho Williamse, kapely Bon Jovi, vzpomínku na britské Queen či kolekce Katapultu nebo Enigmy.

Článek

Robbie Williams: The Heavy Entertainment Show

Nové album britského zpěváka Robbieho Williamse představuje jeho stabilní pojetí popu. Jsou na něm i prvky z jiných žánrů, zejména rockové, povšechně se mu však nepodařilo přeskočit laťku jeho nejlepších desek.

Bon Jovi: This House Is Not For Sal

Foto: Universal Music

Pravda, americká rocková kapela Bon Jovi prožila nejlepší léta v osmdesátkách minulého století. I na svém novém albu ale prokazuje, že má dar napsat dobrou rockovou písničku s popovým šmakem.

Enigma: The Fall Of A Rebel Angel

Foto: Universal Music

Nové album projektu Enigma, za kterým stojí skladatel a producent Michael Cretu, je již osmé v jeho diskografii. Je na něm koncepční příběh o touze najít nový smysl života. Hudebně jde však o opakující se formulku, styl a zvuk.

Queen: On Air

Foto: Universal Music

V období mezi únorem 1973 a říjnem 1977 nahrála tato kapela šest rozhlasových sessions exkluzivně pro BBC. Vše přineslo dvacet čtyři nahrávek, které zahrnovaly alternativní verze debutového singlu i přetvořené verze písní, které se třeba i neobjevily na studiových albech.

Katapult: Kladivo na život

Po šesti letech vydal Katapult nové album. Zpěvák a kytarista Olda Říha, autor písniček, si pro jednu vypůjčil text od Františka Gellnera a v Kladivu na život se inspiroval slovy Johanna Wolfganga Goetha. Katapult zařadil na album i klasiku Jimmie Rodgerse s textem Jiřího Suchého. Vše se nese v tradičním zvuku formace.

XIII. století: Pandora

Foto: Warner Music

Legendární česká goticrocková kapela XIII. století slaví pětadvacet let existence. Box Pandora obsahuje všechna její studiová alba. K poslednímu, letos vydanému Intacto, jsou přidány dvě nové písně – Nový věk temnoty a Evropa - jako bonus pouze pro tuto edici.

Tove Lo: Lady Wood

Druhé album švédské zpěvačky Tove Lo navazuje na dva roky starý debut. Na něm nastínila svou elektropopovou vizi, kterou na novince posunula. Použila k tomu však příliš mnoho „mrtvých“ syntetických zvuků, takže její album postrádá živelnost a dravost.

Adam Ďurica: Spolu

Foto: Universal Music

Adam Ďurica je v současné době považovaný za slovenského hitmakera. Na novém albu Spolu se snaží tuto pověst potvrdit. Našel si v minulých letech vlastní rukopis, jeho výraz je také nenapodobitelný, možná jen pro nové album potřeboval trochu silnější melodické nápady. Přesto je to vkusná deska.

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř: Ty nejlepší písničky v novém kabátě

Foto: Supraphon

Nejžádanější písničky od populární dvojice většinou pro nové album znovu nazpíval Jaroslav Uhlíř. V jeho interpretaci dostávají známé texty Zdeňka Svěráka místy nové významy. Kromě Uhlíře nazpívali některé písničky i Zdeněk Svěrák, Fredy Bittner a Jana Koutová.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám