Hlavní obsah

Nová alba: Paramore, Sarah Brightman či Xavier Baumaxa

Právo, Jaroslav Špulák

Na trh vstupuje očekávané album amerických Paramore, které známe z festivalu Rock for People, nebo novinka Sarah Brightman či oblíbeného Kanaďana Michaela Bublého. Českou scénu reprezentují novinka Xaviera Baumaxy či výběrovka skupiny Fleret.

Článek

Paramore: Paramore

Foto: Supraphon/Warner Music

Nová alba

Čtvrté studiové album Američanů Paramore vychází po třech letech od posledního vydaného Brand New Eyes a produkoval ho na Grammy nominovaný producent Justin Meldal - Johnson. Paramore jsou dnes zpěvačka Hayley Williamsová, baskytarista Jeremy Davis a kytarista Taylor. Po úspěšném albu z roku 2007 Riot! Paramore vydali album Brand New Eyes, které z nich udělalo vcelku zajímavou kapelu.

Michael Bublé: To Be Loved

Foto: Supraphon/Warner Music

Nová alba

Šesté studiové album cenami Grammy a Juno bohatě ověnčeného Kanaďana Michaela Bublého navazuje na úspěšné CD Christmas (2011). Album produkoval Bob Rock a bylo natočeno ve Vancouveru a Los Angeles. Je na něm mix standardů a čtyř nových písní s Bublém jako spoluautorem, třeba After All napsal s dalším slavným Kanaďanem Bryanem Adamsem.

James Blake: Overgrown

Foto: Universal Music

Nová alba

Londýnský rodák James Blake je obdařen láskou k hudební současnosti a schopností převtělit své představy o ní do snadno uchopitelného tvaru. Dokázal to již na stejnojmenném debutu v roce 2011, se kterým byl nominován na prestižní cenu Mercury Prize, a rozvíjí to na své druhé desce Overgrown. Syn jazzmana Jamese Litherlanda, představitel tzv. post dubstepu, ctitel elektronické hudby i soulu nahrál album, které je poklidné a nechává se inspirovat i r’n’b. Je to jistě dáno i tím, že Blake strávil řadu týdnů ve společnosti amerických hvězd Drakea a Kanye Westa.

Sarah Brightman: Dreamchaser

Foto: Universal Music

Nová alba

Třemi oktávami hlasového rozsahu obdařená sopranistka Sarah Brightman přichází aktuálně s albem Dreamchaser. Pionýrka v propojování popu a klasické hudby je na scéně více než třicet let a prodala přes třicet miliónů alb. Je jediná zpěvačka v historii, které se podařilo dosíci prvního místa v hitparádě klasické hudby i popu. Album Dreamchaser je inspirované jejím životem i dosavadními úspěchy. Nese se v tradičním duchu souznění hudby a hlasu, přičemž nálada skladeb je převážně zasněná.

Volbeat: Outlaw Gentlemen & Shady Ladies

Foto: Universal Music

Nová alba

Pozoruhodná dánská rocková kapela Volbeat přichází se svým v pořadí pátým studiovým albem. Jsou na něm skladby, které se nepřetrhnou v tvrdosti, naopak sázejí na smyslný rádiový rock a dobrou melodickou linku. Čtrnáct nahrávek má velmi příjemnou hudební atmosféru.

Xavier Baumaxa: Downtempo

Foto: archív X. Baumaxy

Nová alba

Svérázný litvínovský písničkář Xavier Baumaxa rozvířil vody české hudební scény na počátku letošního roku, kdy se mu podařilo vybrat prostřednictvím Hithit.cz zatím největší částku v historii českého crowdfundingu. Cílovou částku 200 tisíc Kč se podařilo překonat dokonce o 44 procent. Díky aktivním fanouškům se tak mohou Baumaxovi příznivci těšit hned na dvojalbum.

Fleret: Umělci na šňůře

Foto: archív kapely

Nová alba

Album jihomoravské formace Fleret obsahuje výběr hitů za posledních 30 let, které si fanoušci nejvíce oblíbili a hlasovali pro ně v hitparádě (Vizovice, Ej trnko trnečko, Sucho v hubě, Umělci na šňůře, Anděl atd.). Na kolekci, kterou Fleret točil v lednu v ostravském studiu Českého rozhlasu naživo, je 23 písní, z toho tři bonusovky natočené před sedmadvaceti lety ještě v sestavě Hrachový, Jurásek, Barnáš, Kačes, Chrastina, Šedivý (Na trhu, Hřbitovy ptáků a Hospoda u Davida).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám