Hlavní obsah

Nová alba: Nick Cave & The Bad Seeds, Pure Love i Emeli Sandé

Právo, Jaroslav Špulák

Nick Cave a jeho kapela The Bad Seeds jsou zpět. V listopadu přijedou koncertovat do Prahy, nyní vydávají nové album, které jistě zaujme nejenom jejich skalní příznivce. Za pozornost stojí také nový rockový tandem Pure Love nebo koncertní nahrávka zpěvačky Emeli Sandé.

Článek

Nick Cave & The Bad Seeds: Push The Sky Away

Foto: EMI

Nová alba

Australská kapela Nick Cave And The Bad Seeds vydává nové album Push The Sky Away. Nahrávala je se svým dlouholetým producentským spolupracovníkem Nickem Lunayem v La Fabrique studios, která se nacházejí v rezidenci z devatenáctého století na jihu Francie. „Vstoupil jsem do studia s plnou hrstí nedokončených myšlenek. Jsou to právě The Bad Seeds, kteří je vždy transformují v zázračné věci. Zeptejte se kohokoli, kdo je viděl při práci. Jsou jiní než ostatní muzikanti celého světa, pro jejich čistokrevnost a instinktivní tvorbu,“ říká pětapadesátiletý Cave.

Prvním singlem z alba byla skladba We No Who U R, jež byla ke slyšení již loni. Jde o patnácté album kapely.

Pure Love: Anthems

Foto: Universal Music

Nová alba

Za novým jménem Pure Love jsou dvě výrazné osobnosti hardcore-punkové scény - britský zpěvák Frank Carter a americký kytarista Jim Carroll. Ten první odešel v roce 2011 ze své formace Gallows a spojil se s tím druhým, mužem, jenž svou hrou zdobil svižné písně kapel The Hope Conspiracy či Suicidal File.

Anthems je jejich první společné album a rozhodli se na něm vzdát hold lásce. Nejde o žádné bolestínské skladby či balady s jednoduchým kytarovým motivem, je to plnokrevné rockové dílko, na kterém hrají prim melodická linka a syrový kytarový přednes.

Pat Metheny: The Orchestrion Project

Foto: Warner Music

Nová alba

Pat Metheny je nejenom legendární jazzový kytarista, ale také jeden z nejpracovitějších hudebníků současnosti. Zatímco loni vydal album s projektem Unity Band, se kterým se podíval i do Brna, letos nabízí na 2CD koncertní záznam projektu Orchestrion. Dvojalbum The Orchestrion Project bylo nahráno živě v Brooklynu v New Yorku na konci roku 2010 v závěru Methenyho světového turné s projektem Orchestrion. Album obsahuje skladby z tohoto alba a navíc dalších osm kompozic upravených v rámci turné k Orchestrion.

Totální nasazení: Oceloví ptáci

Foto: Foto: archív kapely

Nová alba

Ve třiadvacátém roce existence a po dvou letech od svého posledního studiového počinu nahrála punkrocková kapela ze Slaného nové album s názvem Oceloví ptáci. Formace vznikla v roce 1990 z party spolužáků slánského gymnázia a po více než dvaceti letech, během nichž vydala patnáct oficiálních studiových, živých i výběrových alb a odehrála na 1300 koncertů v klubech, kulturních domech i na festivalech, patří stále mezi žádané soubory.

Coheed And Cambria: Descention

Foto: Universal Music

Nová alba

Sedmé studiové album vynikající americké formace Coheed And Cambria, která se před třemi lety představila na festivalu Rock for People v Hradci Králové. Kapela se pohybuje v oblasti progresivního rocku, její skladby jsou aranžérsky složité, jsou však nesmírně přitažlivé ve své atmosféře i muzikantskou zručností členů skupiny.

Emeli Sandé: Live At The Royal ALbert Hall

Foto: Capitol

Nová alba

Živý záznam z vyprodané londýnské Royal Albert Hall se natáčel na podzimním turné roku 2012 a předvádí ohromující místo a elektrizující vystoupení Emeli Sandé včetně speciálních hostů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám