Hlavní obsah

Nová alba: Mirai, Beth Hart, -123 min. či Opeth

Právo, Jaroslav Špulák

Kapela Mirai je momentálně velmi ceněná. Její písně bodují v tuzemských rádiích, ona s nimi pak na živých koncertech. Její druhé album je nicméně trochu jiné než singlový debut. S novinkami přišly i americká zpěvačka Beth Hart, česká kapela -123 min. nebo švédská formace Opeth. Pozoruhodná je reedice slavné desky Jany Kirschner.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Mirai: Arigato

Novinka frýdecko-místecké kapely Mirai přináší jednak dva úspěšné, již vydané singly, ale i další skladby, které jsou pestré, vyrovnané a v mnoha směrech zkušenější než ty na debutovém počinu. Kolekce vyžaduje více poslechů, její kouzlo ale lze objevit záhy.

Foto: Universal Music

Nové album

Mirai: Při skládání je důležité mít nějakou emoci

Kultura

Beth Hart: War In My Mind

Po třech letech od vydání desky Fire On The Floor přichází americká bluesrocková diva Beth Hart se svým třináctým studiovým albem War In My Mind. O dva měsíce později zahájí evropské turné, jehož sedmou zastávkou se stane 6. prosince pražské Forum Karlín.

Foto: Mascot

Nové album

Opeth: In Cauda Venenum

Na nové nahrávce švédských progresivních metalistů je deset skladeb. Kolekce vyšla hned ve dvou verzích, anglicky a švédsky. Kytarista Fredrik Akesson se nechal slyšet, že v porovnání s předchozími třemi alby je komplexnější, energičtější.

Foto: Nuclear Blast

Nové album

-123 min.: LES

„Písničky alba LES vznikaly převážně v lese. Les je prostor, kde se nejlépe spojím s intuicí, vypnu myšlenky a soustředím se jen na tvoření,“ říká frontman skupiny - 123 min. Zdeněk Bína a dodává: „Doposud jsem pro skládání nenašel lepší místo.“

Foto: Indies Scope

Nové album

Jana Kirschner: V cudzom meste

V roce 2000 vyšlo album Jany Kirschner V cudzom meste, které se stalo přelomovým nejen pro samotnou zpěvačku, které zaručilo počátek slávy. Album nyní vyšlo poprvé na vinylu jako 2 LP doplněné o několik bonusů.

Foto: Universal Music

Nové album

Jana Kirschner: Na anglickou mentalitu jsem si musela dlouho zvykat

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám