Hlavní obsah

Nová alba: Limetal, Root, Overkill či Blue Shadows

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu upozorňujeme především na metalová alba. Na pultech a v digitálních prodejnách se sešly novinky skupin Limetal, Root nebo Overkill. Pozoruhodná je rovněž kompilace Beránci a vlci nebo nahrávka muzikantsky různorodého seskupení Blue Shadows.

Článek

Limetal: Limetal

Foto: BranZone

Nová alba

Rockmetalová skupina Limetal, která vznikla odchodem čtyř členů ze skupiny Citron, představuje své debutové album. Kolekce dvanácti skladeb staví na energii a melodice s poměrně současným zvukem a aranžemi. Je patrné, že na albu hrají zkušení muzikanti a zpívá dobrý zpěvák.

Root: Kärgeräs - Return From Oblivion

Foto: Agonia Records

Nová alba

Příběh národa Kärgeräs byl dokončen na novém albu brněnské metalové legendy Root. Stalo se tak po dvaceti letech, album navazuje na kolekci Kärgeräs, jednu z nejzásadnějších v historii českého metalu. I novinka je po všech stránkách nesmírně povedená.

Overkill: The Grinding Wheel

Foto: Mystic Production

Nová alba

Legendární americká metalová kapela Overkill vydala své nejnovější album, které je již devatenácté v její diskografii. Stále na něm protěžuje svůj životní hudební styl, tedy thrash metal.

Různí: Beránci a vlci

Foto: Indies Scope

Nová alba

Kolekce nazvaná Beránci a vlci přináší setkání čtyř hudebních souborů (Jitka Šuranská Trio, Ženský sbor z Kudlovic, RukyNaDudy, Sdružení nezávislých jazzmenů), které vyústilo v akustickou nahrávku postavenou nejen na tradičních písních Moravy. Album Beránci a vlci navazují na vizi moravské world music jako řeky, která se nepřetržitě a za neustálého proměňování valí krajinou, v níž sbírá svou sílu z mnoha zdrojů.

Blue Shadows: Blue Shadows

Foto: Animal Music

Nová alba

Violoncellista Jiří Bárta, bubeník Martin Novák, kytarista Josef Štěpánek a kytarista a skladatel Petr Ostrouchov se sešli v roce 2015 při natáčení hudby k televizní minisérii Modré stíny. Příjemné zážitky ze společného času a hudební spříznění je přiměly vrátit se do studia ve stejné sestavě téměř o rok později a natočit plnohodnotné album.

Dead Horse One: Season Of Mist

Foto: Cranes Records

Nová alba

Francouzská neopsychešdelická formace vydává své v pořadí druhé album. Přichází na něm s atmosférickou hudbou, která stojí na zajímavých nápadech a postupech, stejně tak na pozoruhodných aranžích.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám