Hlavní obsah

Nová alba: Led Zeppelin, Petr Hapka, Pitbull a další

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejočekávanějších kolekcí je konečně venku. Celebration Day je vzpomínka na koncert skupiny Led Zeppelin v roce 2007 v Londýně. Vycházejí i další novinky a výběry, s videem například kolekce Natvrdo české skupiny Škwor.

Článek

Led Zeppelin: Celebration Day

Foto: Supraphon

Nová alba

Celebration Day je video i audio záznam unikátního londýnského vystoupení Led Zeppelin v prosinci roku 2007. Jmenuje se podle jednoho z hitů kapely ze sedmdesátých let. Pro fanoušky je pravděpodobně poslední možností vidět a slyšet skupinu pohromadě.

Led Zeppelin se sešli v Londýně v roce 1968. Rozpadli v roce 1980, po osmi vydaných řadových albech a devátém (Coda) plánovaném, ale především po nečekané smrti svého bubeníka Johna Bonhama. Od té doby spolu zbývající členové hráli jen třikrát při krátkých vystoupeních a přes naléhání fanoušků se na pódiu sešli až v roce 2007. Bylo to na londýnském koncertě na počest zakladatele vydavatelství Atlantic Records Ahmeta Erteguna a za bicí soupravou hnal tři původní členy kupředu syn Johna Bonhama – Jason.

Petr Hapka: Pozdní sběr

Foto: Universal Music

Nová alba

Retrospektivní album vzdává hold českému převážně filmovému a šansonovému skladateli Petru Hapkovi. Ať už tak činí jako interpretovi nebo jako nezaměnitelnému a výjimečnému skladateli, který má na svém kontě řadu hitů. Dvojalbum mapuje jeho nejznámější a v několika případech i neprávem zapomenuté skladby pro plejádu hvězd československé popmusic. Některé vycházejí oficiálně poprvé. Na kolekci zpívají Hana Hegerová, Hana Zagorová, Lucie Bílá, Marie Rottrová, Karel Gott, Václav Neckář a další.

Pitbull: Global Warming

Foto: Sony Music

Nová alba

Světová hvězda taneční hudby Pitbull zve do světa Global Warming, jinými slovy k poslechu svého již sedmého studiového alba. Navazuje na něm na úspěšnou předchozí desku Planet Pit, které se prodalo celosvětově více než 1,4 miliónu kusů. Novinka obsahuje samozřejmě i letošní hit Back In Time, ústřední píseň k filmové komedii Men In Black 3. A není jistě překvapením, že i aktuální singl Get It Started, který je duetem Pitbulla s kolumbijskou zpěvačkou Shakirou, si razí cestu vzhůru hitparádami.

Céline Dion: Sans Attendre

Foto: Sony Music

Nová alba

Pět let od vydání posledního francouzsky zpívaného alba přináší kanadská diva Céline Dion kolekci čtrnácti nových písní plných čistých emocí, sugestivních textů a silných melodií. Na natáčení si pozvala několik svých blízkých přátel. S Jean-Pierrem Ferlandem nazpívala duet Une chance qu’on s’a, Johnny Hallyday vypomohl s písní L’amour peut prendre froid a za zmínku stojí i spolupráce s Henrim Salvadorem ve skladbě Tant de temps.

Škwor: Natvrdo

Foto: Supraphon

Nová alba

Pod názvem Natvrdo vychází první oficiální plnohodnotné DVD skupiny s přidaným bonusovým CD. Autenticky se v něm autorsko-režisérské dvojici mladých filmařů Ondřeji Kurčíkovi a Pavlovi Brychtovi, která už s kapelou v minulosti spolupracovala, podařilo přiblížit dění v zákulisí koncertů, na cestách i okamžik před vstupem na scénu. Řadu zábavných momentů v dokumentu střídá pohled na stresové situace, nudu při dlouhém cestování i čekání, stejně tak emoce a euforie. Přidán je záznam koncertu kapely letos na festivalu Benátská noc ve Vesci.

Whitney Houston: I Will Always Love You – The Best of Whitney Houston

Foto: Sony Music

Nová alba

Odkaz na začátku roku zesnulé americké zpěvačky Whitney Houston pokračuje vydáním výběrové kolekce I Will Always Love You – The Best of Whitney Houston. Důležitou skladbou na ní je nová verze singlu I Look To You, kterou produkoval Clive Davis a na níž kromě R. Kellyho zazní i dříve nezveřejněné vokály Whitney Houston. Držitel ceny Grammy R. Kelly napsal a zprodukoval originální verzi této skladby jako titulní singl posledního alba zpěvačky. Kolekce největších hitů obsahuje i další dříve nezveřejněnou píseň Never Give Up.

Iva Bittová: Zvon

Foto: Animal Music

Nová alba

Iva Bittová, která je jedním z mála našich umělců, jejichž kariéra přesahuje české hranice a kteří se etablovali na mezinárodní scéně, vydává album Zvon. Nahrané bylo s Pražskou komorní filharmonií, sedm let po vydání posledního autorského alba Elida.

Zvon je rozmáchlým a zvukově bohatým projektem obsahujícím starší i novější skladby z repertoáru Bittové v úpravě pro symfonický orchestr. Obsaženy jsou na něm písně vzniklé ze spolupráce s Pavlem Fajtem (Peřiny), Vladimírem Václavkem (Zvon, Uspávanka, Sirka v louži, Zelený víneček), se skupinou Dunaj (V černém), se skupinou Čikori (Zapískej) i ze sólových projektů (Paraskeva, Elida), jakož i jedna novinka (Větvička).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám