Hlavní obsah

Nová alba: Kid Rock, Bruno Mars nebo Alkehol

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dnů zbývá do konce roku a na trh se dostávají ještě další zajímavá alba. S Kid Rockem posluchač pozná typický americký rockový sound, s Bruno Marsem zase sound o něco pestřejší. Alkehol zůstal stejný jako obvykle.

Článek

Kid Rock: Rebel Soul

Foto: Supraphon

Nová alba

Už od poloviny devadesátých let je Američan Kid Rock jednou z hlavních hvězd žánru, který v sobě vstřebává vlivy funku, jižanského rocku, rapu, metalu i blues. Jeho zemité texty nejsou zrovna vždy vhodné pro děti, to je ostatně uváděno pro jistotu i na přebalech alb, ale vycházejí z reálných životních zkušeností a prostředí, kde se Kid Rock pohybuje. Jeho album Devil Without a Cause z roku 1998 mu přineslo zásadní průlom kariery a celkově se ho nakonec prodalo 12 miliónů kusů. Novinka Rebel Soul je velmi syrová a současně nesmírně zábavná.

Bruno Mars: Unorthodox Jukebox

Foto: Supraphon

Nová alba

Američan Bruno Mars a jeho tvůrčí a autorský tým The Smeezingtons (jsou v něm Mars, Philip Lawrence a Ari Levine) se spojil se slavnými producenty, jako jsou Jeff Bhasker, Mark Ronson a Diplo, aby vytvořili album s deseti písničkami.

Alkehol: Do bezvědomí

Foto: EMI Music

Nová alba

Pražská pivní rocková čtveřice Alkehol přichází nyní na trh se svým v pořadí šestnáctým albem Do bezvědomí. Vydává je v roce dvacátého výročí svého vzniku a je jasné, že se na něm nezpronevěřila svým hudebním obyčejům. Kolekce obsahuje tucet zbrusu nových skladeb.

Bran: Le carnet noir

Foto: Indies Scope

Nová alba

Čtyři roky od vydání svého posledního řadového alba An delienn, nepočítáme-li živou nahrávku En concert, vydává skupina Bran nové CD Le carnet noir. Přináší opět hudbu keltské Bretaně – tradiční tance a písně s mystickým nádechem, ovlivněné starými bretaňskými legendami, dobrodružstvím, melancholií a průzračností zpěvů moře. Skladby na albu Le carnet noir (česky Černý zápisník) lze rozdělit do tří skupin. První tvoří osobité úpravy lidových písní v bretonštině. Další oblast představují písně ve francouzštině a také instrumentální skladby, z nichž kromě tradičního tance Laridée-gavotte pocházejí všechny z autorské dílny členů skupiny.

Raven: Košile

Foto: archív

Nová alba

Páté album skladatele a zpěváka Ravena, v současnosti pianisty kapely Neřež i obnoveného souboru Nasycen, přináší šestnáct skladeb v moderních poprockových aranžích. Jako hosté se na desce objevují Richard Tesařík, Roman Dragoun, Dáša Součková, Zdeněk Vřešťál, Vít Sázavský, Pavla Forest a další. Digipack obsahuje ilustrace Vojtěcha Horálka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám