Hlavní obsah

Nová alba: Karel Gott, Lady Gaga a Tony Bennett či Ivan Král

Právo, Jaroslv Špulák

Nové album Karla Gotta je událostí, stejně jako jazzové standardy, které na společném albu zpívají Lady Gaga a Tony Bennett. Událostí je jistě i novinka Ivana Krále či třetí deska zpěvačky Pixie Lott.

Článek

Karel Gott: S pomocí přátel

Foto: Supraphon

Nová alba

Nové album Karla Gotta přináší písničky, které napsali čeští, slovenští a němečtí autoři zpěvákovi takříkajíc na tělo. Je mezi nimi pět, které Gott zařadí do svého koncertního programu na nastávajícím halovém koncertním turné.

Lady Gaga a Tony Bennett: Cheek To Cheek

Foto: Universal Music

Nová alba

Album obě hudební ikony natáčely v New Yorku a celý proces trval více než rok. Deska obsahuje nejen duety obou umělců, ale i několik písní, které Tony Bennett a Lady Gaga natočili každý zvlášť. V každém případě ale nabídne ty nejlepší kousky z jazzové historie tzv. Great American Songbook.

Ivan Král: Always

Foto: Warner Music

Nová alba

Skladatel, instrumentalista, zpěvák a producent Ivan Král vydává sólové studiové album po dvanácti letech (poslední Photoalbum vyšlo v roce 2002). Kolekci dvanácti písní zkomponoval sám (kromě výjimky, na níž spolupracoval s Donem Swinkerathem) a otextovala ji jeho životní partnerka a manažerka Cindy Hudson.

Pixie Lott: Pixie Lott

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí album britské zpěvačky s velmi zajímavým a silným hlasem. Jeho prostřednictvím si pohrává s popem, r’n’b a soulem. Vytvořila takto nesmírně zajímavé album s nadějnými písněmi a hlavně velice jiskřivou náladou.

Counting Crows: Somewhere Under Wonderland

Foto: Universal Music

Nová alba

Již třiadvacet let existují Counting Crows, kapela z Kalifornie. Její sedmé studiové album nabízí promyšlenou a dynamickou hudbu, kterou je možné označit jako alternativní rock. Písně vytvářejí sentimentální nálady, dovedou být i rafinovaně melodické, a svou silou do sebe posluchačovu pozornost vtahují.

Holden Caulfield: Hopetown

Foto: Indies Scope

Nová alba

Debutové album pražské kapely Holden Caulfield, která existuje od roku 2009 a pohybuje se na hranici kytarového indie a synthpopu ovlivněného kapelami jako M83 či The 1975. Na svém kontě předtím měla dvě úspěšná EP z let 2010 a 2012.

Amálka K. Třebická: Za okny rychlíku

Foto: Indies Scope

Nová alba

Na nové nahrávce skladatelky, textařky, hudebnice a zpěvačky Amálky K. Třebické nazvané Za okny rychlíku najdeme osobní výpověď formou čtrnácti autorských písní na pomezí šansonu, jazzu a avantgardy. Po albu pro děti Nešišlej! plném bláznivých a občas i morbidních textů s logopedickým podtextem se tak představuje v niternější rovině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám