Hlavní obsah

Nová alba: Hurts, Monkey Business i Kate Nash

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blíží se jaro, což znamená, že se na trh začnou dostávat nahrávky veskrze pozoruhodné. Tento týden to je například druhé album britských Hurts, šesté album našich Monkey Business či třetí album ostrovní písničkářky Kate Nash.

Článek

Hurts: Exile

Foto: Sony Music

Nová alba

Po fenomenálním celosvětovém úspěchu svého debutového alba Happiness, kterého britští Hurts prodali přes dva milióny kusů, poté, co získali několik prvenství v prodeji na iTunes. Poté, co v téměř desítce zemí získali zlatou nebo dokonce platinovou desku, a poté, kdy koncertovali ve více než čtyřiceti zemích světa, se Theo Hutchcraft a Adam Anderson na několik měsíců odmlčeli, aby mohli pracovat na své nové desce. Výsledek jejich práce vyjde v pátek.

Monkey Business: Happiness Of Post Modern Age

Foto: Supraphon

Nová alba

Album pražských Monkey Business Happiness of Postmodern Age obsahuje dvanáct písní a jeden remix. Vedle americké písničkářky Joan Baezové přizvala kapela ke spolupráci ještě další hudební hosty, někteří budou pro posluchače skutečným překvapením.

Během celého roku bude kapela postupně zveřejňovat pět videoklipů, které vždy patřily k jejím silným zbraním. Vydání alba Monkey Business doprovodí stejnojmenné turné, na které plynule navážou vystoupení v rámci několika letních festivalů.

Kate Nash: Girl Talk

Foto: Universal Music

Nová alba

Popfolková písničkářka Kate Nash, která byla v roce 2008 ověnčena cenou Brit Award a doposud vydala dvě alba (Made of Bricks v roce 2007 a My Best Friend Is You v roce 2010), konečně vydává své třetí album Girl Talk. Kate Nash se posluchačům vryla do paměti především hitem Foundations. Bývá přirovnávána k Amy Winehouse, Lily Allen dokonce i ke Kate Bush. Na novince je více punkové přímočarosti a syrovosti, než na předešlých nahrávkách.

Nataly Down: How I Knew Her

Foto: Nonesuch Records

Nová alba

Zpěvačka Nataly Dawn je další velmi zajímavá akvizice respektovaného labelu Nonesuch. Debutové sólové album How I Knew Her produkoval její dlouholetý partner Jack Conte a bylo natočeno za účasti respektovaných hudebníků v Kalifornii. Mezi známými jmény najdeme například osobnosti jako Ryan Lerman (Ben Folds), David Piltch (k.d. lang, Bill Frisell, Bonnie Raitt), Louis Cole (Louis a Genevieve, Pomplamoose) a Matt Chamberlain (Brad Mehldau, Fiona Apple, Tori Amos, Jon Brion).

Společně s Jackem Contem tvoří seskupení Pomplamoose a prostřednictvím Youtube uveřejňovali vlastní nahrávky, ale i originální coververze hitů například od Beyoncé či Lady Gaga.

Eric Burdon: ’Til Your River Runs Dry

Foto: SPV

Nová alba

Bývalý frontman legendárních britských The Animal Eric Burdon vydává nové album, které je tak trochu ekologicky laděné. Název alba ‘Til Your River Runs Dry znamená v překladu Než tvá řeka vyschne. Burdon v rozhovoru řekl, že ho trápí, jak někteří lidé vodou plýtvají, když jinde na zemi lidé nemají co pít. Také říká, že je to rozhodně jeho nejosobnější nahrávka.

Sound City: Sound City – Real To Reel

Foto: RCA

Nová alba

Dave Grohl a Krist Novoselic, dva žijící členové klasické sestavy Nirvany, byli ve studiu s producentem alba Nevermind a momentálně též bubeníkem skupiny Garbage Butchem Vigem. Pracovali totiž společně na soundtracku k dokumentu, který natáčí Grohl. Dokument je pohledem na historii Sound City Studios, nahrávacích studií v Los Angeles, ve kterých vzniklo slavné album Nirvany Nevermind. Kapela Sound City je složena z přátel Dave Grohla.

Patricia Barber: Smash

Foto: Concord Records

Nová alba

Americká zpívající klavíristka, o které se říká, že vyplňuje mezeru mezi Billie Holidayovou a Joni Mitchellovou. Pohybuje se na pomezí jazzu, soulu a blues. Pochází z Chicaga a je jí 57 let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám