Hlavní obsah

Nová alba: Doga, The Prodigy či Nightwish

Právo, Jaroslav Špulák

Tři nová alba rozhodně za pozornost v tomto týdnu stojí. Jde o počin tuzemské kapely Doga, britských The Prodigy a finských Nightwish.

Článek

Doga: Detox

Foto: archív Doga

Nová alba

Již deváté album severomoravské rockové kapely Doga, která je na scéně osmadvacet let, přináší porci jejích tradičních písniček. Čtveřice se na nich vrací ke svým kořenům, nahrávky jsou syrové a melodické.

The Prodigy: The Day Is My Enemy

Foto: Cooking Vinyl

Nová alba

Britská elektropunková legenda vydává své šesté album po šesti letech. Charakterizuje ho tak agresivní zvuk, že skoro není radno pouštět si ho příliš hlasitě, případně je dobré pouštět je jenom hlasitě. Podle nátury posluchače. Tahle kapela se ale rozhodně nezapřela.

Nightwish: Endless Forms Most Beautiful

Foto: Mystic Production

Nová alba

Nové album finské formace přináší složité kompozice, v nichž se mísí prvky metalu i klasické hudby. Kapela potvrdila svou silnou pozici v tomto žánru. Je to první její deska s nizozemskou zpěvačkou Floor Jensenovou.

Modest Mouse: Strangers To Yourselves

Foto: Sony Music

Nová alba

Americká indierocková skupina Modest Mouse vydává nové album po osmi letech. Bylo nahráváno od poloviny roku 2012 v Portlandu. Všech patnáct skladeb produkoval Isaac Brock, jenž si navíc přizval i další spolupracovníky.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám