Hlavní obsah

Nová alba: David Koller, James Bay nebo Antemasque

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu se na hudební trh derou především nová nahrávka Davida Kollera, debut britského písničkáře Jamese Baye nebo zajímavé americké formace Antemasque.

Článek

David Koller: ČeskosLOVEnsko

Foto: BrainZone

Nová alba

Nové sólové album zpěváka Davida Kollera se od alternativněji laděné minulé desky posunuje k písničkovému poprocku. Je na něm nicméně tradiční „kollerovský“ rukopis a přednes, chytré texty a také dvě písně o společenském klimatu.

James Bay: Chaos And The Calm

Foto: Universal Music

Nová alba

Již loni, kdy vydal své první nahrávky, bylo evidentní, že tento britský písničkář se znělým hlasem bude patřit k objevům letošního roku. Do té pozice ho pasovala i anketa BBC nazvaná Sound of..., v níž je pasován mezi nejlepší. Stalo se, vydal velice povedené a citlivé album.

Antemasque: Antemasque

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album americké kapely, která vznikla v loňském roce. Jeho základ tvoří divoké i aranžérsky pestré, přitom velmi živelné skladby. V kapele jsou bývalí členové skupin At The Drive-In a The Mars Volta. Na baskytaru na desce hraje Flea z Red Hot Chili Peppers.

Laura Marling: Short Movie

Foto: Universal Music

Nová alba

Britská zpěvačka, kytaristka a skladatelka Laura Marlingová začala svou kariéru v roce 2006 a Short Movie je její páté album. Spojuje na něm své základní folkové cítění s rockovými prvky a nádechem alternativního aranžování i zvuku.

Rangers: Zlatá kolekce

Foto: Supraphon

Nová alba

Tři alba připomínají celou historii české skupiny Rangers. Jsou na nich její největší hity a jsou průřezem celou kariérou skupiny.

Spirituál kvintet: 55 let

Foto: Supraphon

nová alba

Skupina Spirituál kvintet oslavuje pětapadesát let své existence. Připomínkou toho je box deseti alb a jednoho DVD, který má na přední straně podtitul Hudbou propojený svět.

Seasick Steve: Sonic Soul Surfer

Foto: Universal Music

Nová alba

Seasick Steve je americký bluesový kytarista a zpěvák, který vydává své v pořadí sedmé studiové album. Je na něm výborná emotivní muzika muže, který má skutečný autorský i interpretační talent.

Kendrick Lamar: To Pimp A Butterfly

Foto: Universal Music

Nová alba

To Pimp a Butterfly je třetí studiové album Kendricka Lamara. Je na něm šestnáct skladeb a jako hosté se na něm objevili George Clinton, Thundercat, Snopp Dogg, Bilal, Anna Wise nebo Rapsody. Produkovali ho mimo jiné Pharrell Williams, Dr. Dre, Flying Lotus či Top Dawg.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám