Hlavní obsah

Nová alba: Coldplay, D. Y. K., Robbie Williams či Leonard Cohen

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádně silné byly minulé dny, co se příchodu alb výrazných interpretů týká. Dění vévodilo nové dvojalbum britských Coldplay, na kterém si tito dopřáli absolutní svobodu a nehleděli na to, co se od nich očekává. Výtečná je nová deska Vojtěcha Dyka nazvaná D. Y. K. Zajímavostí je nesporně i posmrtné album Leonarda Cohena.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Coldplay: Everyday Life

Britská skupina Coldplay se na novém dvojalbu výrazně posunula od mainstreamu do alternativních vod. Jedna část kolekce se jmenuje Sunrise a druhá Sunset. Kapela oznámila, že s novinkou nepojede kvůli svému vztahu k ekologii na koncertní turné.

Foto: Warner Music

Nové album

Coldplay kvůli starostem o životní prostředí nepojedou na turné

Kultura

D. Y. K.: D. Y. K.

Zpěvák Vojtěch Dyk se konečně dostal k plnohodnotné vlastní tvorbě. Vdechl život projektu D. Y. K., obklopil se v něm především americkými hudebníky a v New Yorku natočil skladby, na kterých pracoval předtím v Čechách s Ondřejem Pivcem a textařkou Kennedy. Výsledkem je nápadité barevné album se skvělými výkony na všech postech.

Foto: Universal Music

Nové album

Robbie Williams: The Christmas Present

První vánoční album britského zpěváka Robbieho Williamse sestává ze dvou nosičů, Christmas Past a Christmas Future. Na obou je zachycený mix originálních skladeb a coververzí známých svátečních písní.

Foto: Columbia

Nové album

Robbie Williams: Šťastný chlap, který se chtěl zabít

Kultura

Leonard Cohen: Thanks for the Dance

Posmrtné album kanadského zpěváka Leonarda Cohena, jenž zesnul v roce 2016, je složené ze skladeb, které po sobě v určitých verzích a stádiích realizace zanechal. Na jejich dokončení se podílel především jeho syn Adam Cohen. Stylově se nesou ve stejném duchu, v jakém se nacházely ty na předešlých albech.

Foto: Columbia

Nové album

Jsem slavný, ale prázdný. Dopisy Cohena pro múzu Marianne vydražili za 20 milionů

Koktejl

Beck: Hyperspace

Americký hudebník a zpěvák Beck přichází se svým čtrnáctým studiovým albem. Je na něm jedenáct skladeb a umělec si v nich s chutí zažongloval s produkcí jednotlivých skladeb. Jeho partnerem v tomto ranku je především Pharrell Williams, jenž je pod některými skladbami podepsaný jako spoluautor.

Foto: Capitol

Nové album

Lindemann: F

Zpěvák německé kapely Rammstein nahrál své druhé sólové album. I na něm je jeho parťákem švédských skladatel, hudebník a producent Peter Tägtgren. Výsledkem jejich tvorby je industriální metal, ne nepodobný tomu, jaká Lindemann vytváří se svou domovskou kapelou.

Foto: Universal Music

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám