Hlavní obsah

Nová alba: Cher, Chinaski, Metallica nebo Sting

Právo, Jaroslav Špulák

Z novinek v tomto týdnu vybíráme hvězdy. Cher se na scénu vrací po delší době a například Metallica sice nevydává nové album, ale přichází alespoň se soundtrackem k filmu, v němž sehrála klíčovou roli. Chinaski přišli s výběrem hitů, Sting s písněmi k muzikálu a bonusy.

Článek

Cher: Closer To The Truth

Foto: Warner Bros

Nová alba

Nové album hodlá sedmašedesátiletá rodačka z Kalifornie naživo představit na avizovaném posledním turné, jež dostalo pracovní název Never Can Say Goodbye Tour. Zatím poslední koncertní šňůrou bylo Living Proof: The Farewell Tour, které se uskutečnilo v letech 2002 až 2005. V letech 2008 až 2011 pak vystupovala v lasvegaském Caesars Palace. Na novince je procítěný pop, tak jak jej od Cher známe.

Chinaski: 20 let v síti, best of

Foto: Universal Music

Nová alba

Skupina Chinaski oslaví v příštím roce dvacet let existence a při té příležitosti vydává dvojalbum se všemi svými singlovými hity. Jsou na něm ale i dvě zbrusu nové písničky, Stížnost a Hlavolam.

Chvrches: The Bones Of What You Believe

Foto: Universal Music

Nová alba

Debutové album kapely ze Skotska, která se u nás v červenci představila jako předskupina britských Depeche Mode. Stylově se jí možná přibližují, zvláště v použití elektroniky, ve svých melodiích ale přece jenom spíš vyznávají zajímavější pěvecké linky. Rozhodně je to pozoruhodný počin.

Metallica: Metallica Through the Never

Foto: Universal Music

Nová alba

Soundtrack nabízí nahrávky pořízené během koncertů v Rexall Palace v Edmontonu a Roger Areně ve Vancouveru v loňském roce, když kapela natáčela koncerty, které byly v obrazové podobě použity do filmu. Film Metallica Through The Never režíroval Nimrod Antal a půjde o hraný dokument, v němž hlavní roli ztvárnil Dane DeHaan.

Sting: The Last Ship

Foto: Cherrytree

Nová alba

Kolekce The Last Ship nabízí dvanáct čerstvých autorských písní. Sting nové skladby napsal pro stejnojmenný muzikál, který by se měl na Broadwayi objevit již v roce 2014. Albová novinka však bude obsahovat nejen písně, které budou v muzikálu použity, ale i ty, které vznikly během jeho přípravy a v muzikálu nakonec nezazní. Desku produkoval Rob Mathes, který v minulosti se Stingem již spolupracoval a zároveň je podepsán pod alby Erika Claptona, Eltona Johna nebo Lou Reeda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám