Hlavní obsah

Nová alba: Čechomor, Lenka Filipová, Barbra Streisand či Dido

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pár dnů před Vánocemi se na trh dostávají alba spíše koncertní, také výběrová. V jejich čele jsou jistě nahrávky Čechomoru, Lenky Filipové, finských Nightwish, slavné Američanky Barbry Streisandové nebo třeba bestofka britské zpěvačky Dido.

Článek

Čechomor: 25 let, Český Krumlov Live

Foto: Universal Music

Nová alba

U příležitosti pětadvaceti let existence pořídila skupina Čechomor záznam svého srpnového vystoupení v Českém Krumlově v rámci letního turné. Pozvala si na ně řadu hostů a vznikl průřez jak celou historií kapely, tak jejími nejmilejšími spolupracemi s jinými muzikanty. Kolekce vychází na CD i DVD.

Lenka Filipová: Concertino Live, Masarykovo nádraží Praha

Foto: Universal Music

Nová alba

Záznam koncertu z října letošního roku, který absolvovala zpěvačka, skladatelka a kytaristka Lenka Filipová v prostředí pražského Masarykova náměstí. Jsou na něm její nejpovedenější a nejoblíbenější písničky, stejně tak si pozvala několik zajímavých hostů včetně své dcery Lenny.

Nightwish: Showtime, Storytime

Foto: Warner Music

Nová alba

Záznam koncertu finské symfometalové skupiny Nightwish ze srpna letošního roku na německé festivalu Wacken Open Air. Byl to jeden z jejích posledních koncertů, na kterém propagovala aktuální řadové album Imaginaerum. Za režii devadesátiminutového koncertního představení, které vychází na CD i DVD, byl odpovědný režisér Ville Lipiäinen. Součástí DVD je dokument Please Learn The Setlist In 48 Hours.

Barbra Streisand: Back To Brooklyn

Foto: Sony Music

Nová alba

Audio i video záznam z koncertu americké zpěvačky Barbry Streisandové z roku 2012 vychází pod názvem Back To Brooklyn. Natáčelo se v průběhu dvou večerů ve zpěvaččině rodném Brooklynu. Výjimečné na záznamu je, že obsahuje devět dříve nikdy živě nenazpívaných skladeb. Kromě toho je na DVD životopisné video a fotografie ze zpěvaččina dětství a počátku kariéry.

Leona Lewis: Christmas, With Love

Foto: Sony Music

Nová alba

Britská zpěvačka Leona Lewis připravila na začátek posledního měsíce letošního roku vánoční desku Christmas, With Love. Je výběrem klasických vánočních písní i původního materiálu a dokazuje interpretační kvality vokalistky.

Dido: Greatest Hits

Foto: Sony Music

Nová alba

Britská zpěvačka Dido vydala během své kariéry čtyři alba. Na výběrové kolekci je osmnáct písniček včetně singlových hitů Thank You, Hunter, White Flag nebo End Of Night. Na konci alba jsou její společné písničky s Faithless, Eminemem a A. R. Rahmanem.

Čankišou a MALÉhRY: Jak na příšery

Foto: Indies Scope

Nová alba

Dámy brněnského Divadla MALÉhRY napsaly pohádkovou knížku Jak na příšery. Nápad načíst ji na CD a proložit to písničkami se rozhodly realizovat s oblíbenou kapelou Čankišou, která k pohádkám napsala a natočila muziku.

Yellow Sisters: Remixed 2013

Foto: Indies Scope

Nová alba

Nejnovější dvojalbum Yellow Sisters nabízí dvacet skladeb a snad i poněkud překvapivý nový pohled na tvorbu této ženské vokální skupiny. Na desce jsou různorodé verze jejích skladeb, od ambientních poloh přes dub či breakbeat až po verze, které ctí originál anebo ukazují formaci v elektronickém převleku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám