Hlavní obsah

Nová alba: Birdy, Royal Blood či Dropkick Murphys

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi osobní je nové album britské zpěvačky a skladatelky Birdy. Její kolegové z kapely Royal Blood zase na novince změnili trochu zvuk a američtí Dropkick Murphys, velmi populární i u nás, chtěli fanouškům dopřát radost v nelehké době. Mezi novými alby je i druhý sólový počin muzikálového herce Dušana Vitázka.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Birdy: Young Heart

Young Heart je čtvrté studiové album britské zpěvačky Birdy. V šestnácti skladbách prezentuje indie folk s popovými prvky. Sama nazývá desku „srdcervoucí“. Před začátkem psaní písní prošla rozchodem a hledala emoční podporu v hudbě Etty Jamesové a Niny Simoneové. Aby získala inspiraci pro psaní, vyjela se svými blízkými na tři měsíce na cesty.

Foto: Atlantic

Nové album

Royal Blood: Typhoons

Typhoons je třetí studiové album britského rockového dua Royal Blood. Nahrávalo ho během let 2019 a 2020. Kolekce představuje výrazný posun ve zvuku kapely. Spojuje její obvyklý alternativní a hardrockový sound s prvky tanečního rocku a diskotéky.

Foto: Warner Music

Nové album

Dropkick Murphys: Turn Up The Dial

Podle slov kapely je její v pořadí desáté studiové album oslavou hudby a života, tedy věcí, které z jejích členů udělaly to, čím jsou. Snahou je také zbavit lidí v současné těžké době alespoň trochu starostí a problémů. Základem písní je nadále keltský punk mísený s folkovými prvky.

Foto: Born & Bred

Nové album

Róisín Murphy: Crooked Machine

Crooked Machine obsahuje devět remixů skladeb z alba Róisín Machine z loňského roku. Vytvořil je Murphyové častý spolupracovník Crooked Man. Sama zpěvačka uvedla, že má houseové remixy na nové desce raději než původní verze písní.

Foto: BMG

Nové album

Dušan Vitázek: Letím

Dušan Vitázek je členem Městského divadla Brno. Odehrál tam řadu muzikálových rolí a v letech 2004 a 2011 získal dvě Ceny Thálie. Nedávno vydal své druhé sólové album Letím. Jsou na něm jeho vlastní písně v češtině a slovenštině.

Foto: archiv D. Vitázka

Nové album

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám