Hlavní obsah

Nová alba: Avril Lavigne, Tears for Fears, Insania, Michal Strnad i Scorpions

Velmi výrazná jména světové hudební scény představila v minulých dnech své novinky. Po mnoha letech se vrátila britská popová dvojice Tears for Fears, která se v roce 1984 nesmazatelně zapsala do hudební historie hitem Shout. Poměrně dlouhou dobu nechala fanoušky čekat na novinku německá kapela Scorpions. Kanaďanka Avril Lavigne se zase na čerstvé desce vrací ke svým hudebním začátkům a ctí vliv punk rocku.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Avril Lavigne: Love Sux

Již loni chtěla kanadská zpěvačka Avril Lavigne vydat své nové album, sedmé studiové. Když na něm začala s americkým hudebníkem Travisem Barkerem pracovat, byla bez nahrávací smlouvy i managementu. To se ale postupně změnilo a vznikla drásavá pop-punková kolekce, na které hostují Machine Gun Kelly, Mark Hoppus a Blackbear.

Foto: Elektra

Nové album

Tears for Fears: The Tipping Point

Britská popová kapela Tears for Fears, tedy Roland Orzabal a Curt Smith, vydává nové album po sedmnácti letech. Práce na něm začala už v roce 2013, ale první etapa skončila fiaskem a následně se duo přestalo na projekt soustředit. Orzabal se navíc po smrti své ženy potýkal se zdravotními problémy a Smith uvažoval o tom, že by z kapely úplně odešel. Po úspěšném turné v roce 2019 se však znovu sešli na začátku roku 2020 a album dokončili.

Foto: Universal Music

Nové album

Michal Strnad: Další

Žánrově se debutové album Michala Strnada, který je známý zejména z vokální skupiny Skety, pohybuje na pomezí akustického popu a písničkářství. Opírá se při tom o suverénní pěvecký projev. Českými texty písně podpořili básník Tomáš Tajchner i Jiří Žáček.

Foto: Tranzistor Label

Nové album

Kanye West: Donda 2

Donda 2 je jedenácté studiové album amerického rapera Kanyeho Westa. Bylo vydáno výhradně prostřednictvím služby West Stem Player, přičemž první čtyři skladby byly nabídnuty 23. února a dvanáct dalších bylo přidáno v aktualizaci následující den.

Foto: archiv umělce

Nové album

Beth Hart: A Tribute To Led Zeppelin

Vynikající americká zpěvačka Beth Hart v minulosti podobnou desku odmítala. Uzrál ale čas na to, aby se do coververzí písniček své oblíbené kapely Led Zeppelin pustila. Písně jsou načichlé blues, ctí originál, ale jdou vlastní cestou.

Foto: Provogue

Nové album

Scorpions: Rock Believer

Sedm let po předešlé desce vychází novinka německé rockové party Scorpions. Oznámila, že dlouho čekala na inspiraci, přičemž prošla i personální změnou. Za bicí usedl Mikkey Dee. Formace se na desce pevně drží svého hardrockového umu a vkusu.

Foto: Universal Music

Nové album

Insania: Grrrotesky

Na svém novém albu zachází brněnská skupina Insania na pole nadhledu a sebeironie. Na základě silné metalové rytmiky s výraznou elektro-syntezátorovou stopou vrství v textech sarkasmy a ironii. Koncepce nahrávky si hraje s groteskností dějinných událostí.

Foto: Smile Music

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám