Hlavní obsah

Nová alba: Alicia Keys, Coldplay, No Name i Jan Spálený

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční hudební trh praská ve švech. Novinka zpěvačky Alicie Keys je nesporně zajímavá, vzpomínka na koncert Coldplay také, láskyplné skladby No Name jakbysmet a sedmdesátka Jana Spáleného s písněmi, které si sám určil, stejně tak.

Článek

Alicia Keys: Girl On Fire

Foto: Sony Music

Nová alba

Čtrnáctinásobná držitelka Grammy, zpěvačka, skladatelka a producentka Alicia Keys vydá na labelu RCA Records páté studiové album Girl On Fire. Prvním singlem z něho je stejnojmenná titulní skladba, kterou zpěvačka živě představila na předávání MTV Music Video Music Awards 6. září 2012 v losangeleském Staples Center. A již pár dní po oficiálním datu vydání singl debutoval na 67. místě Billboard Chart HOT 100.

„Girl On Fire je o hledání té správné polohy mého hlasu, o odvázání se, ale hlavně o sebedůvěře a víře ve své vlastní instinkty,“ říká Alicia Keys. „Nemohu se dočkat, až to vše budu sdílet s celým světem.”

Coldplay: Live 2012

Foto: EMI Music

Nová alba

Film z koncertu britské skupiny Coldplay v letošním roce režíroval Paul Dugdale, jenž má za sebou práce na koncertních DVD zpěvačky Adele nebo kapely The Prodigy. Záznam byl pořízen na vystoupeních v Paříži, Montrealu a Glastonbury. „Chtěli jsme natočit film, který by byl tak intimní, jak to jen výpravná show umožní,“ svěřil se režisér. Letos v září se Coldplay představili i v Praze na fotbalovém stadiónu Slavie a nabídli jeden z nejkrásnějších koncertů letošního roku.

No Name: Love Songs

Foto: Universal Music

Nová alba

Slovenská kapela No Name vydala další kolekcí hitů. Tentokrát se soustředila na písničky o lásce, kterých na nový výběr zařadila více než třicet. Dvojalbum s jednoznačným názvem Love Songs obsahuje nejslavnější pomalé skladby, kterými si kapela získala přízeň fanoušků v Čechách i na Slovensku. Na kolekci jsou skladby Žily, Prvá, Duša a ja, Stromy nebo Čím to je?! a další. Kromě osvědčených hitů obsahuje ale i pomalé a zamilované písně, které formace sice zařadila na dosud vydané desky, ale mediálně se jim nedostalo takové podpory.

Kelly Clarkson: Greatest Hits – Chapter One

Foto: Sony Music

Nová alba

Kelly Clarkson vydala kolekci Greatest Hits – Chapter One, na které jsou kromě sbírky největších hitů i tři zbrusu nové písničky. Na svých oficiálních stránkách se se svými fanoušky podělila o pocity z nového alba i singlu Catch My Breath.

„Už je to celá dekáda od doby, kdy jsem vyhrála soutěž American Idol. Někdy se mi ale zdá, že uběhlo mnohem víc času. Přestože jsem prožila neskutečné období, byl na mě jako na devatenáctiletou holku vyvíjen velký tlak. Rozjet a vést firmu jako manažerka a obchodnice a do toho být schopna skládat vlastní hudbu, to bylo těžké i inspirující. Chtěla bych tímto albem vše se svými věrnými fanoušky, přáteli i rodinou oslavit a poděkovat jim za to, že mě po celých deset let podporovali a stáli na mé straně. Nová písnička Catch My Breath je právě pro ně. Skladba reprezentuje to, kým jsem byla, co jsem cítila a čemu všemu jsem čelila nejen jako zpěvačka, ale dnes i jako žena,“ řekla Kelly.

Olly Murs: Right Place Right Time

Foto: Sony Music

Nová alba

Olly Murs vydává třetí studiové album Right Place Right Time, kterým chce upevnit a potvrdit pozici špičkového britského popového zpěváka. Za dva roky vydal dvě alba, která dosáhla v Británii trojnásobných platinových ocenění a která vygenerovala tři skvělé hity. U nás si ho fanynky oblíbily hlavně díky hitu Heart Skips a Beat. Murs také během letošního roku vyprodal turné po celé Británii a chystá se tento úspěch na jaře zopakovat.

„Right Place Right Time je název alba, který shrnuje celou mou kariéru do této doby. Tvrdě jsem makal, dělal jsem všechno tak, jak jsem cítil, že bych měl, a všechno tak nějak do sebe zapadlo,“ vysvětlil Murs vznik názvu alba.

Precedens: 30 let

Foto: EMI

Nová alba

Kolekce 30 let je reprezentativní výběr písní z řadových alb skupiny Precedens se zpěvačkou Bárou Basikovou a Petrem Kolářem a také ze skladeb, které skupina vytvořila pod názvem Basic Beat, nebo nahrávek se zakládajícím členem Janem Saharou Hedlem.

Jan Spálený: Sedmdesát

Foto: Supraphon

Nová alba

Prosincový oslavenec Jan Spálený vydává album s hudbou, kterou si k narozeninám sám vybral. Za pět dekád v muzice otestoval jako instrumentalista, zpěvák, skladatel, textař, aranžér, kapelník nebo producent ledacos, ale spojení nadstylové muziky s všudypřítomným blues a oblíbenými básněmi je pro něj v zásadě nové. Také proto vznikl tento box, shrnující mnohé důležité ze Spáleného mimořádné kariéry.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám