Hlavní obsah

Nová alba: ABBA, Beata Hlavenková, Premier, Törr, Žamboši a další

Právo, Jaroslav Špulák

Švédská skupina vydala své deváté album, po mnoha letech a prý poslední. S novými počiny přišli i naši Premier, Törr, Žamboši či Beata Hlavenková. Připomíná se rovněž velšská metalová kapela Bullet For My Valentine a reedici dvou alb s bonusy nabízejí slavní Radiohead.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

ABBA: Voyage

Čtyřicet let po svém předešlém počinu vydala švédská popová kapela ABBA novinku Voyage. Jsou na ní písně napsané v duchu její tvorby v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Sáhla i po tehdejších hudebních nápadech. Členové kapely zároveň oznámili, že je to jejich úplně poslední deska.

Foto: Universal Music

Nové album

Bullet For My Valentine: Bullet For My Valentine

Velšská formace vydává své sedmé studiové album. Představuje na něm mix metalových cest, přičemž kráčí až k agresivnímu metal coru. Kolekce sice nepřináší v žánru nic zvláštního, drží se ale jeho nejlepších podob.

Foto: Spinefarm

Nové album

Beata Hlavenková: Žijutě

Na novém albu vyšla Beata Hlavenková vstříc popu s elektronickými beaty a nadžánrovými přesahy, které jsou pro ni typické. České a dva slovenské texty jedenácti skladeb odrážejí její aktuální náladu, důležité životní momenty i vzpomínky.

Foto: Minority Records

Nové album

Premier: Svět jedniček a nul

Nové album natočila jihomoravská kapela Premier v ostravském studiu Citron v době koronavirové pandemie. Je na něm patrný vliv punkrocku, vyzrálost formace a současně její melodický tah.

Foto: archiv kapely

Nové album

Törr: Inkvizitörr

Známá pražská metalová skupina Törr se hlásí novinkou Inkvizitörr. Je na ní věrná svému stylu, čitelnému black metalu s temnými texty. Kolekce nabízí dvanáct skladeb. Její křest se odehraje 9. prosince v pražském Paláci Akropolis.

Foto: Törr Records

Nové album

Žamboši: Světlojemy

Pátá deska moravské skupiny Žamboši přináší tucet písniček. Na její realizaci spolupracovala s řadou hostů, rytmiku nahráli Jiří Zelenka (bicí) a František Raba (kontrabas), kytary Pavel Skála a další akustické nástroje Ondřej Kozák. Na desce je méně temnoty a více naděje než na předešlých albech skupiny.

Foto: archiv kapely

Nové album

Radiohead: Kid A Mnesia

Kid A Mnesia je reedice alb Kid A (2000) a Amnesiac (2001) anglické rockové kapely Radiohead. Edice také obsahuje třetí disk, Kid Amnesiae, obsahující dosud nevydaný materiál z nahrávání a kazetu s vybranými B-stranami.

Foto: XL Recordings

Nové album

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám