Hlavní obsah

Nová alba 9. týdne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se jarem počet vycházejících alb narůstá. Prvním velkým titulem je nová deska Jennifer Lopezová, s novinkou však přichází i Lisa Stansfieldová. Vychází také nové album metalových Judas Priest, k nimž se vrátil zpěvák Rob Halford. Indies se rozhodly uvádět na trh licenční alba - prvními jsou desky Transglobal Underground a Värttinä.

Foto: Martina Sihelská

Charitativní běh pro Domovinku se konal v borském parku v pátek 15. června 2018.

Článek

Jenifer Lopez: Rebirth

Populární americká herečka a zpěvačka Jennifer Lopezová, kterou proslavilo už debutové album On The 6 a jehož úspěch zmnožily následující desky, přihází s albem Rebirth. Drží se na něm svého typického pojetí latin soulu, když moderní pop vycházející ze současného rhythmandblues obohacuje o prvky žhavé latinsko americké hudby a koření sexem.

Sony BMG

Judas Priest: Angel Of Retribution

Loni se splnil velký sen mnoha fanoušků heavy metalu, po dvanácti letech se k Judas Priest vrátil jejich původní zpěvák Rob Halford, který s sebou přivedl i bubeníka Scotta Travise. Skupina však nezůstala u vzpomínání na doby slávy. Začala pracovat na novém materiálu. Výsledkem je deska Angel Of Retribution.

Povedlo se jim natočit silné album, které vychází z tradic kapely, přitom však nepůsobí staře. Skupina přitom neexperimentuje, nepokouší se reagovat na aktuálních trendy. Staví na tvrdých riffech, úderném rytmu, souhře kytar Glenna Tiptona a K. K. Downinga i ječivém projevu Roba Halforda. [recenze]

Sony BMG

Lisa Stansfield: The Moment

S novou deskou přichází také po několikaleté pauze Lisa Stansfieldová  s nezaměnitelným, sametovým hlasem. Album opět přináší průzračný pop. Prosadila se už v roce 1989 s debutem Affection, které si koupilo na 5 miliónů posluchačů. Do roku 2001 natočila šest úspěšných alb.

Novinku The Moment produkoval úspěšný Trevor Horn, který stál nejen za hitovými Frankie Goes To Hollywood, ale také za posledními deskami Seala.

Warner Music

Värttinä: Snow Angel

Snow Angel přináší výběr z novější tvorby předních představitelů worldmusic, finské skupiny Värttinä. Ta začínala s interpretací tradičních severských melodií, během dlouhé kariéry však přešla k osobité vlastní tvorbě, kombinující folklór s prvky jazzu i rocku. Poznávacím znamením ovšem zůstal nezaměnitelný vokál tří zpěvaček.  Kompilace z pěti alb je speciálně vytvořená pro Českou a Slovenskou republiku, kde skupina loni několikrát hrála..

Indies

Mars Volta: Frances The Mute

Následovníci hardcoreových  At The Drive-In už na debutu De-Loused In The Comatorium oživili ideu art rocku pro nové tisíciletí. Snaží se o náročné propracované mnohovrstevnaté skladby, v nichž ale mísí aktuální trendy, hard core s psychedelií, ohlasy funku i expresivním jazzem. Komplikovanost však nikdy nejde na úkor energie. Hlavní protagonisté Omar Rodriguez - Lopez a Cedric Bixler opět přizvali k natáčení členy Rad Hot Chili Peppers Johna Fruncianteho a Fleu, fenomenální basista ovšem na desce hraje na trubku

Universal

Paradise Lost: Paradise Lost

Britská metalová skupina Paradise Lost prodělala od doby svého vzniku v roce 1988 velkou stylovou proměnu. Začínala s tvrdým a temným doomem, postupem času však začala více stavět na melodii a dokonce obohacoval svou hudbu o prvky elektroniky. Ovlivnil ji nejen gotický rok, ale také tvorba Depeche Mode.  Proměnu dobře dokumentovala deska Symbol Of Love a s hitem Erased. Novinku avizuje skladba Forever After.

Sony BMG

Transglobal Underground: Impossible Broadcastingcover

Transglobal Underground se proslavili už v první polovině devadesátých let se svým osobitým přístupem,  postupy taneční hudby obohacovala o prvky exotického folklóru a proslavil ji hlas Natachy Atlas. Svého pojetí se drží i na loňské desce Impossible Broadcastinger, které oplývá pestrostí, když se na něm objevuje více prvků dubu a drum´n´bass.

Indies

Kurt Rosenwinkel: Deep Song

Kytarista Kurt Rosenwinkel je typickým představitelem soudobého komorního jazzu. Na albu Deep Song přináší především vlastní kompozice, ale také známá balada If I Should Lose You. Sílu hudby umocňuje hvězdná sestava doprovodných muzikantů, mezi nimiž se objevuje tenorsaxofonista Joshua Redman a vynikající pianista Brad Mehldau.

Universal

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám