Hlavní obsah

Nominacím na Anděly vládnou Poláková a Lucie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ceny Anděl už znají nominované. Nejvíc šancí mají letos Bára Poláková a skupina Lucie.

Foto: ČTK

Barbora Poláková vydala druhé album.

Článek

Česká hudební akademie udělila po třech nominacích Lucii, Báře Polákové i rapovému komikovi, kteří si říká Kapitán Demo. V kategorii Album figurují Lucie (Evolucie), Bára Poláková (Ze.mě) a Monkey Business (Bad Time for Gentlemen). V kategorii Skladba jsou to Kapitán Demo (Zlatíčka), Lucie (Nejlepší, kterou znám) a Mandrage (Motýli).

Foto: ČTK - Jaroslav Ožana

Zleva Robert Kodym, David Koller a P. B. Ch.

Na nejlepší skupinu byli nominováni Lucie, Mandrage a Monkey Business, na objev roku Mikolas Josef, The Atavists a Vesna.

Foto: Lucie Levá

Kapitán Demo v plné síle.

V kategorii Sólový interpret mají nominaci Kapitán Demo, Miro Žbirka a Thom Artway, z žen pak Barbora Poláková, Never Sol a Radůza. Mezi nejlepšími videoklipy figurují 2-8-5 Barbory Polákové, Zlatíčka Kapitána Dema a Technický já Moniky Načevy.

Nově bude zavedena kategorie alternativa a elektronika (nominovaní Floex a Tom Hodge, Manon Meurt a Povodí Ohře), další žánrové kategorie jsou folk (AG Flek, Nevermore a Kosmonaut, Žamboši), jazz (Karel Růžička, Dorota Barová, Concept Art Orchestra), rock (Pilot season, Povodí Ohře, The Atavists) či rap (James Cole, Maniak, Ty nikdy). Úplnou novinkou je kategorie klasika. Žánrové ceny se budou předávat během hlavního slavnostního večera 5. března v pražském Foru Karlín.

Může se vám hodit na Zboží:

Reklama

Výběr článků

Načítám