Hlavní obsah

Nohavica dostane cenu Premio Tenco a stane po boku Cohena a Okudžavy

Právo, hon

Jaromír Nohavica jako vůbec první český písničkář obdrží prestižní italské hudební ocenění Premio Tenco, které se uděluje každoročně v průběhu Festivalu autorských písní v San Remu. Zařadí se tím mezi takové velikány písňové tvorby jako Leonard Cohen, Bulat Okudžava, Nick Cave, Jacques Brel nebo Donovan.

Foto: Jakub Deml, Právo

Jarek Nohavica

Článek

Jaromír Nohavica, který v posledních letech často koncertuje v zahraničí a naposledy se představil například v Chorvatsku, na svých webových stránkách potvrdil, že si cenu pojede do Itálie osobně převzít.

Festival v San Remu se uskuteční na scéně divadla Ariston od 10. do 12. listopadu. Nohavica vystoupí na závěrečném třetím večeru spolu s dalšími oceněnými autory Lucianem Libaguem a Maurem Paganim. Kromě toho zahraje slezský bard italskému publiku i o den později, v neděli 13. listopadu v milánském klubu La Scighera.

Hudební cena Premio Tenco se uděluje autorům celého světa za jejich přispění autorské písni a za celoživotní dílo již od roku 1974, kdy vznikl Club Tenco na památku italského písničkáře Luigiho Tenca. Kromě hlavních cen se během festivalu udělují ocenění i v dalších kategoriích, například pro začínající písničkáře nebo za nejlepší italské album roku v kategorii autorských písní.

Reklama

Výběr článků

Načítám