Hlavní obsah

Nirvana, Deep Purple a Kiss v nominacích do síně slávy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká síň slávy Rock and Roll Hall of Fame zná další nominované. Příští rok by tam mohla vstoupit Nirvana, ale také Deep Purple, Kiss, The Replacements a Hall and Oates.

Foto: Profimedia.cz

Kurt Cobain

Článek

Dále se do nominací dostali The Paul Butterfield Blues Band, Chic, Peter Gabriel, LL Cool J, N.W.A., Link Wray, the Meters, Linda Ronstadtová, Cat Stevens, Yes and the Zombies. Uvádění do síně se koná v dubnu v New Yorku. Vedle lidí z hudebního průmyslu, umělců, historiků a kritiků mohou hlasovat i všichni fanoušci, a to na stránkách Rollingstone.com.

Foto: Fabian Bimmer, Reuters

Deep Purple v Německu

Do síně slávy se může dostat umělec, který vydal první singl nebo album před 25 lety – tento rok by tedy Nirvana už podmínku splnila. Skupina je sice považována za ikonu devadesátých let, ale vznikla roku 1987 a jejich singl Love Buzz skutečně vyšel už v roce 1988. Album Bleach pak stihli vydat na malém labelu Sub Pop v roce 1989.

Obvykle se ale tato pocta nedává tak mladým umělcům. Nirvana je letos jediná skupina, která byla nominována okamžitě, jak to bylo podle pravidel možné. Deep Purple či Kiss patří do úplně jiné generace.

Kdyby se uvedení do síně slávy dočkala i skupina Yes, pravděpodobně by to znamenalo první veřejné vystoupení s původním zpěvákem Jonem Andersonem po deseti letech. Baskytarista Chris Squire se nechal slyšet, že mezi nimi není žádná zlá krev a bylo by skvělé, kdyby se zúčastnili úplně všichni členové Yes.

Reklama

Výběr článků

Načítám