Hlavní obsah

Nick Cave, Iggy Pop a další v Rusku nevystoupí

Australský zpěvák a hudebník Nick Cave, americký zpěvák Iggy Pop, americká skupina Green Day či skotská kapela Franz Ferdinand aktuálně zrušili svá vystoupení v Rusku.

Foto: ČTK/Šulová Kateřina

Zpěvák Nick Cave.

Článek

Nick Cave & the Bad Seeds zrušili svá letní vystoupení v Moskvě a museli i v Kyjevě. Deklarovali současně solidaritu s Ukrajinci i Rusy, kteří jsou proti Putinově invazi. Skupina měla hrát na festivalu v Moskvě a v kyjevském Sportovním paláci.

„Ukrajino, jsme s tebou a se všemi v Rusku, kteří jsou proti tomuto brutálnímu činu. Modlíme se, aby to šílenství brzy skončilo,“ je napsáno na Twitteru Nicka Cavea & the Bad Seeds.

Členové skupiny Franz Ferdinand na svůj Instagram fanouškům napsali vzkaz.

„Milujeme Rusko. Tato nádherná země inspirovala naši kapelu prostřednictvím svého umění a literatury. Protože jsme v ní už před sedmnácti lety poprvé hráli, vybudovali jsme si bohatý a hluboký vztah s našimi ruskými fanoušky. Od čtvrtka ráno jsme mluvili s mnoha našimi přáteli v Rusku prostřednictvím sociálních sítí a setkali jsme se s jednomyslným odporem vůči násilí proti Ukrajině a solidaritou s ukrajinskými přáteli. Víme, že vidíte šílenství vůdce své země. Víme, že nechcete válku. Ani my nechceme válku,“ stojí v něm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám