Hlavní obsah

Nevydané nahrávky Nirvany v krabici

Právo, Jaroslav Špulák

Zpěvák a kytarista Kurt Cobain je pro historii rockové hudby tak důležitá postava jako Jimi Hendrix, Jim Morrison, John Lennon nebo Mick Jagger. Na jaře roku 1994 ukončil svůj život sebevraždou, ovšem zanechal po sobě kus práce ve své skupině Nirvana i spoustu dosud neznámých materiálů.

Foto: Křivoklát
Článek

Více než deset let po jeho smrti, vychází úhledný box With The Lights Out. Obsahuje tři CD, jedno DVD a pro milovníky historických dat také pečlivě zpracovanou knížku, ve které je podrobně popsána historie skupiny. Nechybí v ní ani data všech významných koncertů a turné.

Všechny čtyři nosiče odhalují dosud nezveřejněné materiály. Tvoří je unikátní domácí nahrávky skupiny, záznamy z audiokazet v kvalitě odpovídající době vzniku a "špíně", kterou byla hudba Nirvany v začátcích napěchována po okraj. Vyslechnout lze demosnímky, skladby, které se na oficiální alba nevešly, cenzurované klipy a další zajímavosti.

To vše dotváří obraz nejslavnější kapely devadesátých let. Určen je zejména pro potěchu skalních fanoušků. Kvalita většiny nahrávek, především pak umělecká, je totiž přinejmenším diskutabilní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám