Hlavní obsah

Nevrlý profesor Švehlík se skamarádí s Vietnamcem na útěku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový trailer láká na film scenáristy a režiséra Jiřího Mádla Na střeše, který vstoupí do kin 7. února 2019. Starého nevrlého profesora hraje Alois Švehlík, Vietnamce na útěku Duy Anh Tran.

trailer Na střeše Video: Falcon

 
Článek

Náhoda ve filmu spojí starého profesora Rypara (Alois Švehlík) s Vietnamcem Songem, který se schovával na střeše domu. Velmi odlišní lidé tak budou zkoumat, jestli se mohou snést.

Zatímco starší profesor nadává na celý svět, který už moc nechápe, mladík Song je hlavně zoufalý. Podle tvůrců filmu to přinese i humorné situace.

Foto: Falcon

Alois Švehlík, Jiří Mádl a Lukas Duy Anh Tran

„Věřím, že všichni bychom byli rádi schopný chovat se tak trochu jako Rypar. Nebo já teda určitě. Asi jsem ho i proto napsal, že bych rád jednou takovej byl. Jedná zcela tak, jak to cítí, vtipkuje, vymýšlí, když se naštve, vybouchne. Zároveň pomáhá, odpouští. Je tvrdej a něžnej zároveň. Ten kontrast je vždycky lákavej,“ řekl Jiří Mádl.

Jde o druhý Mádlův pokus o celovečerní film ve vlastní režii. Debut Pojedeme k moři, který v kinech vidělo přes 100 tisíc diváků, získal při vyhlašování Cen české filmové kritiky 2015 Cenu RWE pro objev roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám