Hlavní obsah

Nesnesitelná tekutost bytí v obřím akváriu

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvanáct tisíc litrů vody, půldruhé tuny oceli, čtyři skleněné stěny a jedna herečka – to je inscenace Nesnesitelná tekutost bytí režiséra Víta Neznala, která má premiéru ve čtvrtek 30. srpna v industriální hale Skleněnka vedle prostoru Jatka78 v Praze.

Foto: Jakub jelen

Snímek z představení Nesnesitelná tekutost bytí

Článek

„Je to příběh člověka, který se snaží vyrovnat s nejistotou dnešního světa i svou vlastní, předvídat nepředvídatelné a připravit se na to, že navzdory předpovědi může zítra pršet,“ říká Vít Neznal o projektu, který vznikl v rámci festivalu Letní Letná.

V jeho režii a choreografii Dory Sulženko Hoštové se představí mladá herečka a tanečnice Kateřina Dvořáková, nominovaná v Cenách divadelní kritiky 2017 na Talent roku. Scéně dominuje obří akvárium, na jehož unikátní konstrukci se podíleli statici, skláři a vodohospodáři ze Stavební fakulty ČVUT.

„Chceme, aby díky fyzické blízkosti obrovského množství vody zažíval nejistotu i divák v hledišti. Tím si odnese velmi intenzívní divadelní zážitek,“ tvrdí režisér. Stavba akvária trvala čtyři týdny, herečka roli zkoušela i v bazénech.

Představení se bude hrát v prostoru Skleněnky do 14. září jedenáctkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám