Hlavní obsah

Nemocnice na kraji města 8. díl: Úlety

Blažeje navštíví syn Arnošt a chce s ním konzultovat jednu profesní záležitost, kterou podle svého neudělal dobře a teď se bojí svého primáře. Blažej mu poradí, aby se přiznal.

Foto: Radka Süssová

První návštěvníci objevují na vernisáži trio "zapomenutých"malířů z Přešticka.

Článek

Doktor Machovec své vydírání stupňuje a dává Blažejovi měsíc na rozhodnutí. Ten je v úzkých. Potřebuje své záležitosti probrat s někým blízkým. Ina to bohužel není, s tou své problémy Blažej neřeší. Rozhodne se, že zajede za synem Janem do Prahy. Zjistí ale, že Jan nechal medicíny, což Ina věděla, věnuje se hudbě a divadlu a bydlí u přítelkyně. Je zklamaný, vrátí se do Boru, ale nedokáže jít domů a namísto toho jde do nemocnice.

Blažej se sblíží s doktorkou Šulcovou. Vztah s mladou ženou mu pomůže, aby se vzpamatoval. Vydá se za Karlem Sovou k jeho otci do domova důchodců, aby mu řekl, že do privatizačního projektu s ním půjde.

Ředitel Pekař odchází do důchodu. Na večírku Machovec kuje pikle s Vernerem, přijel ale také profesor Řehoř. Pozvala ho sice Čeňková, ale on přijel, jak se přizná konsternované Daně Králové, proto, že je osamělý a že ho Eliščina mylná představa přitahuje. Eliška si přeje mít Řehoře - o němž je přesvědčena, že je jejím otcem - na svatbě.

Alžběta nezvládá komunikaci s lidmi v nemocnici. Dana jí zprostředkuje vyšetření u přítelkyně na interně a ukáže se, že Bety má tak vysoký tlak, že její neschopenka je oprávněná.

Václav Pěnkava nechce věřit, že Halman utekl s penězi. Přesvědčí se ale, že všichni, kteří byli na jeho objednávkách závislí, jsou na mizině. Sám má milionové dluhy, zbytečné zásoby, dělníky, které nemůže zaměstnat. Opije a vzpomene si, že Kamilin otec cosi naznačoval, ale nevaroval ho. Vylije si vztek na Kamile a mladý pár odejde z domu.

Zpět na 7. dílJít na 9. díl - 15.12. 20:00
:. 9. díl přineseme v pondělí 15. prosince ve 20:00 hod

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám