Hlavní obsah

Německé trio Rage zahraje ve Vizovicích se španělskou filharmonií

V areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích na Zlínsku v pátek pokračuje festival metalové muziky Masters of Rock. Potrvá do neděle, pořadatelé očekávají kolem 20 000 návštěvníků. Program otevře už v 10:00 česká skupina Gate Crasher.

Foto: rage-on.de

Skupina Rage

Článek

Příznivci metalu se mohou těšit i na kapely Elvenking, Audrey Horne, Prong, The 69 Eyes nebo na žánry střídající kanadský Devin Townsend Project. Kromě něj by vrcholem pátečního večera měl být první společný koncert německého tria Rage s filharmoniky ze Španělska Lingua Mortis Orchestra, který začne ve 21:00. S tělesem stejného názvu Rage již před lety ve Vizovicích hráli.

Tehdy jej ale tvořili muzikanti z Běloruska, odkud pochází jeden z členů kapely Victor Smolski. „Tato vazba skončila, když filharmonici měli cestovat na koncerty po celém světě a Smolski měl prakticky na každém festivalu nervy, jestli filharmonie dorazí. Bělorusové totiž mají velký problém s vízy. Pak na jeden festival ty kluky nepustili a Smolski vzal místo Bělorusů Španěly,” řekl ředitel pořádající agentury Pragokoncert Jiří Daron.

Hlavní hudební událostí letošního ročníku festivalu by měl být nedělní tříhodinový koncert v podání metalové opery Tobiase Sammeta Avantasia. Mezi další lákadla patří sobotní představení švédského kytaristy Yngwieho Malmsteena. Lahůdkou byl i čtvrteční koncert heavymetalové legendy Accept, která ve Vizovicích natáčela své živé DVD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám