Hlavní obsah

Nekromatix se vrací s basou ve tvaru rakve a novým bubeníkem z The Brains

Novinky,
Praha

Dánská skupina Nekromatix, pro niž je typické využití kontrabasu ve tvaru rakve, patří k nejvýznamnějším představitelům psychobilly. Po dvou letech se v neděli vrací na pódium pražského Futura.

Foto: Ladrogang

Nekromantix, vlevo Kim Nekroman.

Článek

Nekromantix založil basista a ponorkář Kim Nekroman v roce 1989, když odešel od námořnictva. Trio hrající temné, energické a stylově čisté psychobilly se v Dánsku prosadilo za pouhý rok, k čemuž mu pomohlo album Hellbound. Brzo poté prorazilo i v Evropě.

Koncem devadesátých let si skupina získala kultovní status i v USA. V roce 2001 podepsal Nekroman smlouvu s vydavatelstvím Hellcat Records, které vede Tim Armstrong z Rancid, velký fanda Nekromantix. Nekroman se do USA přestěhoval a snadno si tam našel tam nové spoluhráče, jak prozradil předloni Novinkám. [celá zpráva]

Zatím poslední deskou zůstává tři roky staré, už deváté album A Symphony Of Wolf Tones & Ghost Notes, které opět nabízí typickou záhrobní tématiku, je plné vlkodlaků, upírů a duchů. Jedna změna však v Praze bude hned patrná. Skupina, která často mění obsazení, přijíždí s novou posilou, bubeníkem Renem Garciou z rockabillyových The Brains, kteří vystupovali i před Rancid a Offspring.

Před Nekromantix zahrají spříznění američtí Rezurex, kteří se pohybují mezi klasickým rockabilly, punkem, psychobilly a gotikou. Jejich zpěvák Daniel de Leon je velkým obdivovatelem Johnnyho Cashe i Elvise Presleyho. Rezurex vystoupí už v sobotu v brněnském Eleven klubu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám