Hlavní obsah

Největší Čech odsunul Novu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anketa o Největšího Čecha vzbudila velký zájem televizních diváků, sledovanější byl ve čtvrtek večer jen jediný pořad - nekonečný seriál Primy Rodinná pouta. Po zbytek večera vzbuzoval pořad Sto největších Čechů největší zájem, byť šlo jen o nominace a na ČT 2 mu konkuroval přenos zápasu Kanaďanů s Američany na mistrovství světa v hokeji.

Článek

ČT s Primou zcela odsunuly Novu, jejíž večerní pořady jinak patří k nejsledovanějším. Žádný z nich tentokrát nepřekonal magickou hranici miliónu diváků. Prásk! vysílaný od 20 hodin se dokonce nedostal ani do osmičky nejsledovanějším pořadů, dívalo se na něj jen 771 000 lidí, což je 17 procent z diváků u obrazovek. Rodinná pouta s obligátními 1,79 miliónu upřednostnilo 40 procent lidí a na první část nominačního večera ankety Sto největších Čechů se dívalo 1,2 miliónu obyvatel, což je 28 procent. Půl miliónu sportovních fanoušků dalo přednost hokeji.

Jakmile však Rodinná pouta skončila, sledovanost Největšího Čecha vzrostla, dívalo se na něj kolem 1,7 miliónu diváků, což představovalo asi 40 procent z lidí před obrazovkami. Na Redakci se dívalo 913 tisíc diváků, tedy 22,7 procent.

Skoro stejný počet  - 910 000 - zhlédl i Občanské judo. Protože však to bylo vysílané až po Největším Čechovi, Nova se od čtvrt na jedenáct večer stala nejsledovanější televizí, protože na Trní na Primě se dívalo 517 000 lidí.

Zájem o Největšího Čecha je se srovnatelný se soutěžemi Novy, jako je 1 proti 100 nebo Chcete být milionářem, na fenomén SuperStar se 2,3 milióny diváků však nemá.

Anketa

Jaký pořad jste sledovali včera od 20:00?
Nova - Prásk
5,5 %
PRIMA - Rodinná pouta
21 %
CT 1 - Sto největších Čechů - nominace 1. část
50,1 %
CT 2 - MS v hokeji: Kanada- USA
11,3 %
Jiný nebo žádný
12,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 829 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám