Hlavní obsah

Nejlépe placeným hercem je Robert Downey Jr.

Právo, Jaroslav Špulák

Žebříčku nejlépe placených herců magazínu Forbes kraluje v letošním roce Robert Downey Jr. Sedmačtyřicetiletému rodákovi z New Yorku se podařilo obhájit loňské prvenství. Od června 2013 do června 2014 vydělal podle odhadů 75 miliónů dolarů. Stejnou sumu si připsal na konto i v předcházejícím ročním období.

Foto: ČTK

Robert Downey Jr.

Článek

Značnou část jeho výdělku tvoří honorář za roli Tonyho Starka ve snímku Iron Man 3 (2013). Tržby úspěšného filmu se odhadují přibližně na 1,2 miliardy dolarů. Letos do kin zamířily dva jeho filmy – Soudce a Chef.

Produkční společnosti Disney a Marvel si podle redaktorky Forbesu Dorothy Pomerantzové uvědomují, že Downey Jr. umí přilákat do kin mnoho diváků a zvýšit tak jejich zisky. Proto jsou mu prý ochotny zaplatit tolik, kolik si za roli řekne.

Druhá pozice v žebříčku patří Dwaynemu Johnsonovi. Ve sledovaném období si na konto připsal 52 miliónů dolarů, přičemž mu v loňském žebříčku patřilo páté místo. V posledních měsících se objevil ve filmech Pot a krev (2013), G. I. Joe 2: Odveta (2013), Empire State (2013), Hercules (2014) nebo Arabian Nights (2014), který bude uveden na podzim.

Třetí skončil Bradley Cooper, jenž vydělal o šest miliónů méně než Johnson. Loni se objevil ve filmech Špinavý trik, Pařba na třetí nebo Movie: The Movie 2V, na letošek má naplánovanou účast ve čtyřech premiérách.

Čtvrtá pozice v žebříčku Forbesu patří Leonardu DiCapriovi (vydělal 39 miliónů dolarů), pátý je Chris Hemsworth (37 mil.), šestý Liam Neeson (36 mil.), sedmý Ben Affleck (35 mil.), osmý Christian Bale (35 mil.), devátý Will Smith (32 mil.) a desátý Mark Wahlberg (32 mil.).

Reklama

Výběr článků

Načítám