Hlavní obsah

Nejhorší člověk na světě může navázat na úspěch Chlastu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do českých kin vstoupí 17. března norský adept na Oscara Nejhorší člověk na světě. Nominace si od americké akademie vysloužil v kategoriích nejlepší zahraniční film a nejlepší scénář. Jeho režisérem je Nor Joachim Trier, jenž scénář napsal spolu s krajanem Eskilem Vogtem. Uspějí-li, navážou na Oscarech na loňský úspěch dánského Chlastu.

Nejhorší člověk na světě, milostné linky.Video: Aerofilms

 
Článek

Film sbírá ocenění již skoro rok. Vypráví příběh třicetileté Julie, která stále hledá místo ve světě a experimentuje, zatímco její starší přítel Aksel by se rád usadil a začal novou životní etapu.

Virtuální sex považuje za nevěru polovina Čechů

Kultura

Za hlavní roli v diváckém hitu festivalu v Cannes si Renate Reinsve loni odnesla cenu pro nejlepší herečku.

Renate Reinsve: Herectví jsem chtěla vyměnit za truhlařinu

Kultura

Do českých kin uvede snímek distribuční společnost Aerofilms.

„Na festivalu v Cannes člověk vidí spoustu dobrých filmů a zažije bezpočet standing ovation. Když ale potlesk ne a ne skončit a film, který jste právě zhlédli, vám rozbušil srdce, máte vyhráno. Režisér Joachim Trier natočil snímek tak, jako by vám skutečně dobrý vypravěč vykládal historky z (vašeho) života... Fantastická a v Cannes oceněná Renate Reinsve, kterou jsem si pro její přirozenost zamilovala už při příchodu po červeném koberci, vás na plátně uhrane. Zrodila se hvězda a zrodil se film, u kterého se nemůžu dočkat, až ho uvidím znovu v kině," uvedla za společnost Hana Kijonka.

Uvidí se 28. března

Bude-li norský film úspěšný, naváže na Oscarech na úspěch jiného severoevropského filmu, dánského Chlastu. Ten loni zvítězil v kategorii nejlepší zahraniční film a stal se také jedním z nejnavštěvovanějších filmů v českých kinech v roce 2020.

RECENZE: Chlast. Dánové kladou otázku, zda lze vydržet život střízlivý

Film

Vyhlášení amerických Oscarů proběhne 28. března.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám