Hlavní obsah

Natočte ženy, které udělaly něco významného, a vyrazte do Cannes

Novinky, Stanislav Dvořák

Příběhy žen, které dokázaly něco významného, jsou tématem soutěže amatérských filmařů, jejíž čeští vítězové budou vyhlášeni na MFF Karlovy Vary v červenci a možná se podívají i do Cannes.

Foto: Profimedia.cz

Točit na mobilní přístroj může každý.

Článek

Filmy se točí ve vertikálním formátu, který se používá na mobilních přístrojích. Mottem soutěže Nespresso Talents 2018, která chce představit výjimečné talenty z celého světa, je „Co dokáže jen ona“. Přihlásit se může každý. Nejlepší filmy z českého národního kola soutěže budou vyhlášeny v Karlových Varech.

Loni lidé přihlásili do soutěže 317 videí ze 40 různých zemí. Česká republika se může pochlubit mimo jiné vítězkou Darjou Kascheevou, která s krátkým filmem To Accept získala ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu v Cannes.

Filmy je možné přihlásit do 25. března na stránce Nespresso.com/talents. Odborná porota vybere dva nejlepší filmy, které budou na stránce k vidění, a výherci mezinárodního kola dostanou finanční odměnu 5000 eur plus pozvánku na festival v Cannes, kde proběhne slavnostní vyhlášení výherců a odborné semináře.

V české lokální porotě letos zasednou Darja Kascheeva, animátorka a vítězka loňského mezinárodního kola, herečka Zuzana Stivínová a producentka Petra Ondřejková. Vyberou tři české finalisty, kteří budou pozváni na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2018, kde bude vyhlášen český vítěz. Ten vyhraje 3000 eur, finalisté pak 1000 eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám