Hlavní obsah

Natočená i živá představení na internetu nabídne filmnaživo.cz

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době zavřených divadel a kin se snaží prosadit filmnazivo.cz, společný projekt Heavens Gate Viktora Tauše, JATEK78 a Cirku La Putyka, který bude spuštěn 1. listopadu 2020.

Foto: Ben Orten

Eliška Křenková a Tereza Ramba hrají Amerikánku.

Článek

„Filmnazivo.cz je manifestem touhy a schopnosti živé kultury vyprávět příběhy v souladu s realitou světa svých diváků. Výjmečný úspěch tohoto solitérního počinu a aktuální vývoj pandemie nás zavazuje k udržení a rozvíjení jeho myšlenky i směru. Živá kultura a její postoj ke krizi totiž bude zásadním hybatelem celospolečenského postoje k aktuální situaci. Chceme být inspirací a nástrojem k pozitivní transformaci společnosti,“ vysvětlil producent a režisér Viktor Tauš.

Filmů Naživo je zatím deset. Na internetu a v kinech napříč ČR je vidělo dohromady 40 000 diváků, na sociálních sítích jejich dosah překročil hranici 2 000 000 lidí. Film Naživo: Amerikánka Vol. 9 se stal 8. srpna nejnavštěvovanějším filmem v kinodistribuci.

RECENZE: Druhá poprava novináře Kuciaka. Tentokrát literární

Kultura

Bonusový Film Naživo: Pastýřka a kominíček s Terezou Ramba a Jiřím Lábusem odvysílala i ČT:D jako jubilejní narozeninový díl Večerníčku.

Platforma nabídne zfilmovaná představení vždy inscenovaná v unikátních prostorech, které obsahu původních her dodávají nový kontext - ať už je to Amerikánka Terezy Ramby a Elišky Křenkové, představení Cirku La Putyka, Losers Cirque Company, Divadla Na zábradlí či souboru Vosto5.

Cena vstupenky bude na jednotlivé akce stanovena fixně, 99 Kč v režimu odložené sledovanosti stávajících filmů. Živé akce budou naceněné jinak dle formátu, 50 % částky půjde konkrétním souborům či umělcům. Diváci však budou mít otevřenou možnost zaplatit cokoliv nad rámec dané ceny vstupného na podporu charitativních projektů Amerikánky. Zdarma budou mít přístup dětské domovy spolupracující s organizací Dobré víly dětem a v odložené sledovanosti i střední školy.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám