Hlavní obsah

Natáčení První republiky skončilo. Druhá řada snad brzy

Novinky, Stanislav Dvořák

První řada velmi populárního seriálu První republika byla dokončena v těchto dnech v Malé Chuchli. Závěrečný díl uvidí diváci ČT v pátek 13. června.

Foto: Česká televize

Poslední díl první řady je hotov.

Článek

„Do výroby byla schválena už i druhá série, která bude mít 20 dílů,“ prozradila mluvčí ČT Alžběta Plívová. Ta poběží v televizi snad příští jaro.

„Mezi nejtěžší scény, které musel štáb absolvovat, patřila bezpochyby rekonstrukce bitvy u Terronu, která se natáčela ve čtyřicetistupňových vedrech a za účasti velkého množství pyrotechniky a padesáti komparzistů. Zabrat nám daly i davové scény točené na zámku Slapy nebo skok kaskadérky z Mánesova mostu v Praze,“ shrnuje producent Filip Bobiňski ze společnosti Dramedy.

Foto: Česká televize

Bitva u Terronu se natáčela poblíž Slaného.

„Naším záměrem bylo přinést na obrazovky moderní dobový, nikoliv historický, seriál evropského střihu, napínavý příběh a pěknou podívanou. Zatím se dle ohlasů diváků zdá, že se to povedlo. Nechceme také danou dobu idealizovat, ale naopak v ní nacházíme řadu nadčasových problémů a témat, které známe i ze současnosti, okolí se změnilo, ale lidé nikoli. Přesto se vždy snažíme, aby bylo v příběhu jasné, jakých základních lidských hodnot a charakteru si vážíme,“ doplnil.

Seriál se natáčel v atraktivních exteriérech a interiérech v Kutné Hoře, na zámku ve Slapech, v Ploskovicích, v Brandýse nad Labem, v Praze či ve Vinařicích u Kladna.

V průměru se na seriál dívá pěkných 1,35 miliónu diváků, objevuje se ovšem i občasná kritika ohledně dobově nepřesného chování i oblékání a scénáře, který se nebezpečně blíží k hranicím telenovely.

Reklama

Výběr článků

Načítám